Alexandersson het när Brage vann i snön

Nykomlingen IK Brage följde upp kryss i premiären med att besegra Gefle IF med 4-2 hemma på ett snöigt Domnarvsvallen.

Simon Alexandersson gjorde bara ett mål för AFC Eskilstuna i Allsvenskan förra året. Redan i den andra matchen med nya klubben IK Brage i Superettan matchade, och sedermera trumfade, han det.

Det var Alexandersson som nickade in 1-0 på hörna i den 20:e minuten i DalaGävle-derbyt mot Gefle IF. Bara två minuter senare lade sedan Anton Lundin in 2-0 med ett lågt vänsterskott i bortre hörnet.

Gefle var långt ifrån ofarliga matchen igenom, och i slutet av den första halvleken prickade Hammarby-lånet Leo Bengtsson ribban i bra läge.

Men Brage skulle få in ett till synes avgörande 3-0-mål. Alexandersson drev bollen in i straffområdet och frispelade Mihlali Mayambela som enkelt kunde lägga in trean.

Brage gick mot tre säkra poäng, men Gefle fick till slut hål på Peter Rosendal i hemmamålet. Adam Bergmark Wiberg snappade upp en lös boll i straffområdet och placerade in 3-1 i den 85:e minuten, och nästan direkt efter avspark var han framme igen och placerade in 3-2 i friläge.

Gefle satsade allt framåt för en kvittering, vilket öppnade upp för kontringar, och det var just efter en omställning påsom August Strömberg i Gefle-kassen rev ned Alexandersson i straffområdet. Anfallaren tog själv hand om straffen och tryckte säkert in 4-2 högt till vänster – och nu var matchen avgjord.