Brage vände och vann borta mot Öster

Söndagens möte mellan Östers IF och IK Brage såg länge ut att stämpla ut på ett kryss. Men i slutskedet dök Simon Alexandersson upp på rätt plats vid en hörna och fixade en bortaseger.

Östers IF tog ledningen redan efter 13 minuters spel genom David Johannesson. Resultatet stod sig ända fram till halvtidsvilan och det dröjde till den 65:e minuten innan gästerna hittade målprotokollet – genom ett självmål från hemmalaget.

Nykomlingarna såg ut att ha bärgat en poäng från bortamötet, men när Simon Stenbergs hörna i den 82:a minuten nådde en framrusande Benjamin Hjertstrand på den första stolpen förvandlades krysset till en trepoängare. Hjertstrand skarvnick letade sig vidare till en framrusande Simon Alexandersson som tryckte in bollen innanför mållinjen.

I och med segern har IK Brage nu sju poäng och parkerar för tillfället på en andraplats i tabellen. Östers IF står kvar på en poäng efter tre spelade matcher.

GAIS föll hemma mot Falkenbergs FF

På Gamla Ullevi tog GAIS emot Falkenbergs FF, och gästerna trivdes. Robin Östlind satte matchens första mål i den 26:e minuten och en kvart senare prickade Erik Pärsson in 2–0, som också blev matchens slutresultat.

AFC tog säsongens första seger

Det lossnade rejält för AFC Eskilstuna när IFK Värnamo kom på besök till Tunavallen. Samuel Nnamani, Ousmane Camara och Kadir Hodzic såg till att laget gick upp till en 3–0-ledning i paus. I den andra halvleken fastställde Aaron Bazoukou slutresultatet till 4–0.

Bild: C More