Nykomlingen besegrade Jönköping

Sadat Karim blev matchhjälte och tvåmålsskytt när nykomlingen Landskrona BoIS vann mot Jönköpings Södra. Lördagens övriga matcher slutade med segrar för Halmstads BK och Falkenbergs FF.

Landskrona BoIS tog säsongens första trepoängare när Jönköpings Södra besegrades på Borås Arena. Sadat Karim blev stor hjälte i den andra halvleken när han satte BoIS båda mål. För Jönköping innebär dagens resultat att laget nu förlorat de två inledande matcherna i Superettan 2018.

Tidigare under lördagen tog Falkenbergs FF säsongens andra seger när man vann mot AFC Eskilstuna med 2–0. Precis som i matchen mellan Jönköping och Landskrona kom båda målen i den andra halvleken. Robin Östlind gav FFF ledningen i den 61:a minuten, och två minuter senare ökade Karl Söderström på till 2-0.

På Stora Valla i Degerfors vann Halmstads BK med 2–1 efter mål av Andreas Hadenius och Gabriel Gudmundsson. HBK satte högsta fart direkt och gick upp i tvåmålsledning redan efter 25 minuter. Degerfors IF reducerade innan paus genom Oliver Ekroth, men närmare än så kom aldrig hemmalaget som nu plockat en poäng under de inledande två omgångarna. Halmstad, som inte spelade förra helgen, har tagit tre poäng av tre möjliga.