Sen GAIS-seger mot Värnamo

GAIS tar tre poäng i onsdagskvällens match mot IFK Värnamo efter att Dusan Djuric satt 2-1 i den 90:e minuten.

IFK Värnamo spelade ikväll hemmapremiär på bortaplan då deras match mot GAIS i omgång 2 flyttats till Borås Arena. Anledningen är att Finnvedsvallen ännu inte är redo efter den segdragna vintern.

IFK-tränaren Roar Hansen hade pratat om att han vill se en större beslutsamhet och lite mer egoistiskt agerande från sitt lag i dagens match efter premiärförlusten borta mot Gefle IF.

Värnamo-spelarnas instruktioner syntes tydligt då man flera gånger i den första halvleken dribblade sig in i straffområdet eller testat långskott, men när avsluten inte flög utanför ramen stod Damir Mehic i vägen i GAIS-kassen.

Efter att Värnamo haft de flesta chanserna i den första halvleken var det gästerna från Göteborg som inledde den andra halvleken piggast. Redan i den 47:e minuten kunde Jesper Jonasson Westermark stöta in 1-0 från nära håll, framspelad av Calle Wede.

Värnamo fortsatte att skapa chanser och fick till slut utdelning då Alexander Achinioti Jönsson nickade in kvitteringen sex minuter från slutet. Inhopparen Max Olsson var sedan nära att fullborda vändningen, men hans vänsterskott smet utanför bortre stolpen.

Istället skulle GAIS plocka samtliga tre poäng med ett mål i den 90:e minuten då Dusan Djuric höll sig framme och lade in returen efter att Jesper Jonasson Westermark prickat stolpen.

Djuric var nära att öka ledningen på stopptid, men den utmärkte Värnamo-mittfältaren Predrag Randjelovic räddade innan mållinjen den gången. 2-1 räckte dock till GAIS-seger ikväll, lagets andra vinst med de siffrorna, och IFK Värnamos andra förlust med samma resultat.