Varberg och Norrby måndagskvällens vinnare

Varberg besegrade Jönköpings Södra med en man mindre samtidigt som Norrby IF gjorde två mål framåt och höll tätt bakåt borta mot Halmstads BK.

Varberg åkte för andra gången för säsongen på en tidig utvisning på hemmaplan när man under måndagskvällen tog emot Jönköpings Södra på Påskbergsvallen.

Förra gången föll man mot Örgryte IS, men idag lyckades man vinna med 2-1. Albert Ejupi hade redan fört upp BoIS i ledningen innan utvisningen med ett mästerligt långskott som skruvades in via ribban.

Trots att J-Södra kom tillbaka i matchen då Daryl Smylie slog in 1-1 i friläge kunde hemmalaget gräva fram ett sent segermål tack vare Gabriel Altemark Vanneryr. På Zev Taubliebs chipp-pass tog anfallaren emot och vände mot mål med ett tillslag, innan han tryckte in segermålet.

Halmstads BK skulle inlett serien med hemmamatch i den första omgången. Den mblev uppskjuten, vilket innebar att hemmapremiären fick vänta till omgång 3.

Det blev en upplevelse som man nog helst vill glömma då Norrby IF efter en mållös första halvlek lyckades sätta två kassar i den andra. Först petade Abdelrahman Saidi in 1-0 efter ett lågt högerinspel, sedan gick bollen i nät via hemmaförsvarare när Richard Yarsuvat sparkade bollen mot mål från nära håll i den 73:e minuten.

Varbergs 2-1-seger var deras första trepoängare för säsongen, medan Norrby nu står på sju poäng efter tre spelade omgångar.