LISTA: Så har ditt lag värvat vintern 2018

9 MARS, 2018 kl 04:00

LISTA: Så har ditt lag värvat vintern 2018

Klubbarna i Superettan är i full gång med att lägga trupp-pusslet inför den kommande säsongen, och kan så göra ända fram till transferfönstret stänger under våren. Här går vi igenom hur lagen hittills värvat i vinter.

Senast ändrad: 9 mars 2018

AFC Eskilstuna
In: Anel Rashkaj, Gianluca Curci (Klubblös), Kevin Bisse (Syrianska FC), Kadir Hodzic (Norrby IF), Wellyson (KF Tirana), Adnan Kojic (Halmstads BK), Luka Mijaljevic (GAIS), Mihail Ivanov (FK Vitosha Bistritsa)

Ut: Daniel Björnquist (Örebro SK), Omar Eddahri, Alireza Haghighi, Andrew Fox, Wanderson Melo, Jernade Meade  (Utgående kontrakt), Simon Alexandersson (IK Brage), Chidi Omeje (GIF Sundsvall), Thomas Piermayr (LASK), Haris Cirak (Nest-Sotra), Ludvig Öhman (IF Brommapojkarna), Mauricio Albornoz (IK Sirius), Taye Taiwo (RoPS)

Degerfors IF
In: Erik Lindell (IFK Norrköping), Alan Asaad (Prespa Birlik), Kevin Wright (Fredrikstad FK), Andreas Jernarp (Torslanda IK), Christos Gravius (AIK), Ismael Diawara (Motala AIF), Erik Björndahl (BK Forward), Viktor Götesson (IF Elfsborg)

Ut: Emil Johansson, Andreas Holmberg, Tobias Solberg (Avslutat karriären), Hampus Zackrisson (Varbergs BoIS), Erik Sachs (Carlstad United), Jesse Öst (SJK), Kevin Gustavsson Stolpe (Utgående kontrakt), Sebastian Ohlsson (Trelleborgs FF) Oscar Klasson, Shpetim Hasani (Nora BK), Govend Haidar (Karlstad BK)

Falkenbergs FF
In: Karl Söderström (Varbergs BoIS), Robin Östlind (Östers IF), Anton Wede (GAIS)

Ut: Stefan Rodevåg, David Svensson (Avslutat karriären), Daniel Johansson, Richard Donkor, Amin Nazari (Utgående kontrakt)

GAIS
In: Stefan Ilic (IK Brage), Marcus Bergholtz, Jesper Westermark, Niklas Olsson, Allan Mohideen (Utsiktens BK), Andreas Östling (Örgryte IS), Edin Hamidovic (Husqvarna FF), Junes Barny, Alexander Nadj (Klubblös), Jonas Lindberg (Sarpsborg 08)

Ut: Jesper Johansson, James Sinclair, Dardan Rexhepi, Dan Keat (Utgående kontrakt), Mattias Kano (Assyriska BK) Pascal Olsson (Västra Frölunda), Andreas Peterson (Levanger FK), Luka Mijaljevic (AFC Eskilstuna), Mavroudis Bougaidis (Podbeskidzie Bielsko-Biala), Simon Silverholt (IFK Mariehamn), Sebastian Möller (Varebrgs BoIS), Anton Wede (Falkenbergs FF), Otto Martler (Halmstads BK), Tobias Johansson (Carlstad United)

Gefle IF
In: Anton Kralj (Malmö FF), Netan Sansara (FC Edmonton), Erik Törnros (HB Köge), Fitim Kastrati (Grorud IL)

Ut: Anton Lans (Örgryte IS), Martin Rauschenberg, Bajram Ajeti (IF Brommapojkarna), Rene Makondele (Sandvikens IF), Jens Portin (Avslutat karriären), Andreas Andersson (Östersunds FK), Deniz Hümmet (Trelleborgs FF)

Halmstads BK
In: Dida Rashidi (IK Frej Täby), Andreas Hadenius (IFK Norrköping), Thomas Boakye (Varbergs BoIS), Peter Larsson (Helsingborgs IF), Otto Martler (GAIS)

Ut: Isak Pettersson (IFK Norrköping), Marcus Johansson (Jönköpings Södra), Alexander Ruud Tveter (Sarpsborg 08), Fredrik Liverstam (Helsingborgs IF), Adnan Kojic (AFC Eskilstuna), Nikolai Alho (HJK)

Helsingborgs IF
In: Mohammed Abubakari (BK Häcken), Mamudo Moro (Mjällby AIF), Andri Runar Bjarnason (UMF Grindavik), Fredrik Liverstam (Halmstads BK), Anders Randrup (IF Elfsborg), Andreas Granqvist (FK Krasnodar, ansluter i sommar)

Ut: Peter Larsson (Halmstads BK), Matt Pyzdrowski (Varbergs BoIS), Viktor Ljung, Martin Christensen, Jonatan Olsson, Jesper Lange (Utgående kontrakt), Edwin Gyimah (Bidvest Vits), Monday Samuel (Landskrona BoIS), Bradley Ralani (Cape Town City), Felix Bindelöv (Karlslunds IF), Alexander Achinioti Jönsson (IFK Värnamo)

IFK Värnamo
In: York Rafael (Sandvikens IF), Jon Birkfeldt (Åtvidabergs FF), Anton Maikkula, Lumala Abdu (Kalmar FF), Alexander Henningsson (Fredrikstad FK), Victor Kristiansson, Max Olsson (Malmö FF), Alexander Achinioti Jönsson (Helsingborgs IF), Predrag Randelovic (Dalkurd FF)

Ut: Petar Petrovic (IF Brommapojkarna), Liridon Silka, Fredrik Lundgren (Östers IF), Simon Nilsson (Örgryte IS), Felix Wieslander Andersson, Oskar Dahlström (Utgående kontrakt), Yves Nkuru (Assyriska Turabdin), Melvin Frithzell (FC Helsingör), Oscar Johansson, Victor Nilsson (Trelleborgs FF), Otto Eriksson (Team TG)

IK Brage
In: Mattias Liljestrand (Syrianska FC), Robbin Sellin (IFK Mariehamn), Simon Alexandersson (AFC Eskilstuna), Oscar Lundin, Jalid Kerkich (Dalkurd FF), Marcus Astvald (Levanger FK), Oliver Bergman (Oskarshamns AIK), Mihlali Mayambela (Djurgården), Filip Roos (Säters IF)

Ut: Johan Eklund (Avslutat karriären), Stefan Ilic (GAIS), Ludvig Larsson, Ardian Rexhepi, Viktor Adebahr, Gustav Sundström, Linus Zetterström, Rasmus Lindgren, Jesper Åman, Erik Johansson (Utgående kontrakt)

IK Frej Täby
In: Victor Fors, Amadeus Sögaard, Luca Gerbino Polo (IF Brommapojkarna), David Zlotnik (Vasalunds IF), Joseph Ceesay, Marcus Hansson (Djurgården), Martin Falkeborn (Lilleström SK), Konstantinos Stavrothanasopoulos (Akropolis IF), Hampus Elgan (Syrianska FC), Andreas Bellander (BKV Norrtälje)

Ut: Dida Rashidi (Halmstads BK), Admir Catovic, Yonathan Getachew, Noi Olafsson, Ruben Åhman, Oliver Kilic, Danilo Kuzmanovic (Utgående kontrakt), Lukas Sunesson (Marquette University), Franco Karroum (IFK Stocksund), Pontus Åsbrink (IFK Mariehamn)

Jönköpings Södra
In: Amir Al-Ammari, Peter Gwargis (Husqvarna FF), Axel Lindahl (Oskarshamns AIK), Frank Pettersson (Dalkurd FF), Anton Liljenbäck (Varbergs BoIS), Carljohan Eriksson (Helsingfors IFK), Erik Moberg (Viborg FF), Ahmad Gero (Ramcy Academy), Sebastian Crona (Östers IF), Jakob Orlov (SK Brann), Marcus Johansson (Halmstads BK)

Ut: Dzeins Kozica (Djurgården), Stefan Karlsson (Östers IF), André Calisir (IFK Göteborg), Evgeny Kobozev, Alex Portillo, Fran Marmolejo (Utgående kontrakt), Stian Aasmundsen (Kristiansunds BK), Simon Dimitrijevic (Mjällby AIF), Robert Gojani (IF Elfsborg), Jonathan Tamimi (GIF Sundsvall)

Landskrona BoIS
In: Monday Samuel (Helsingborgs IF), Granit Stagova (Mjällby AIF), Bahrudin Atajic (FK Zalgiris), Viktor Noring (Heart of Midlothian)

Ut: Rasmus Alm (IF Brommapojkarna), Ivo Vazgec, Raslan Al Kurdi (Utgående kontrakt), Dino Mesic (Torns IF), Saber Azizi (FC Rosengård)

Norrby IF
In: Kenan Mehovic (IK Gauthiod), Lasse Nilsson (IF Elfsborg), Adam Eriksson (FK Karlskrona), Patrick Dyrestam (Assyriska BK), Marc Axengren (Husqvarna FF), Hugo Svensson (IF Elfsborg), Jonathan Azulay (Utsiktens BK), Richard Yarsuvat (Dalkurd FF)

Ut: Adam Ståhl (Kardemir Karabukspor), Kadir Hodzic (AFC Eskilstuna), Andreas Bäckland Dahlqvist (Utgående kontrakt), Viktor Nilsson (Tvååkers IF), Hampus Gustafsson (Åtvidabergs FF)

Varbergs BoIS
In: Matt Pyzdrowski (Helsingborgs IF), Sebastian Möller (GAIS), Elmin Nurkic (Östers IF), Albert Ejupi, Nahom Girmai Netabay (Kristianstad FC), Jakob Bergman (IK Sirius), Perparim Beqaj, Albin Svensson (Tvååkers IF), Albin Skoglund (BK Häcken), Hampus Bohman (Klubblös), Hampus Zackrisson (Degerfors IF), Eddie Tran (Kvarnby IK), Teddy Bergqvist (Malmö FF), Zev Taublieb (Charlotte Independence), Axel Olsson (Ängelholms FF), Adama Fofana (Right to Dream Academy)

Ut: Thomas Boakye (Halmstads BK), Anton Liljenbäck (Jönköpings Södra), Peter Dahlberg, Joakim Wulff, Erik Lund, Peter Nyström (Utgående kontrakt), Karl Söderström (Falkenbergs FF), Pär Asp, Ajsel Kujovic (Avslutat karriären), Christoffer Arvidsson, Eric Nilsson (Tvååkers IF)

Örgryte IS
In: Diego Montiel (IK Sirius), Jakob Lindström, David Engström (BK Häcken), Simon Nilsson (IFK Värnamo), Anton Lans (Gefle IF), Karl-Johan Lindblad (Östers IF), Filip Almström Tähti (Notudden FK), Jesper Järnvik (Qviding FIF), Gustav Ludwigson (Sävedalens IF), Alibek Aliev (CSKA Moskva)

Ut: Andreas Östling (GAIS), Johan Hammar (BK Häcken), Rasmus Andernil Bozic (Utsiktens BK), Tommie Veljovic, David Johansson, Sebastian Carlsen, Martin Mutumba (Utgående kontrakt), Fredrik Björck, Johan Elmander (Avslutat karriären), Hakeem Araba (PS Kemi Kings)

Östers IF
In: Liridon Silka, Fredrik Lundgren (IFK Värnamo), Simon Helg (Åtvidabergs FF), Oliver Silverholt (Hammarby), Carl Johansson (Kalmar FF), Stefan Karlsson (Jönköpings Södra)

Ut: Morten Sundli, Isaac Shaze (Utgående kontrakt), Robin Östlind (Falkenbergs FF), Fritiof Björkén (IF Brommapojkarna), Jesper Lövdahl (IK Oddevold), Enoch Adu (FK Karlskrona), Karl-Johan Lindblad (Örgryte IS), Simon Strand (Lyngby BK), Johan Hjalmarsson (IFK Grimslöv), Sebastian Crona (Jönköpings Södra)

Fler nyheter

Nedräkning: ”Stor positiv anda” kring Brage

IK Brage flög fram i division 1 förra säsongen. Nye tränaren Klebér Saarenpää ser fram emot att bygga vidare på… Läs mer

Nedräkning: ”Så här mycket förändring blir extremt”

Nio spelare in och fler än så ut. Och så ny tränare i Roar Hansen på det. Det blir ett… Läs mer

”Vi vill komma bort från dubbelbestraffningen”

När de svenska domarna presenterar de nya direktiven för säsongen 2018 så är det främst en sak som sticker ut…. Läs mer

Nedräkning: Halmstads BK ”spänner bågen”

Vägen framåt är uppåt för Halmstads BK, som siktar på att finnas med i toppen efter att ha åkt ur… Läs mer

Veckans profil: ”Det var ett dumt beslut”

Som ung jämfördes han med Zidane och Fabregas. Idag spelar Kosovos flerfaldige landslagsman Anel Rashkaj för AFC Eskilstuna och står… Läs mer

Nedräkning: ”Som att vi spelat ihop i fem år”

Efter fjolårets kvaldramatik blickar Örgryte IS framåt med Östers IF:s succétränare Thomas Askebrand vid rodret. – Det finns inga enkla vägar,… Läs mer

Sent mål sänkte GAIS i kvartsfinalen

GAIS stod länge emot Östersunds FK:s press. Men det höll inte hela vägen. Alhaji Gero satte det avgörande målet i… Läs mer

Hamidovic: ”Kommer bli en rolig match”

GAIS nye anfallare Edin Hamidovic tror på en underhållande tillställning när laget gästar Östersunds FK i Svenska Cupens kvartsfinal. – Hela… Läs mer

Helsingborg vände till seger mot Öster

Östers IF gick upp i en 2-0-ledning i en träningsmatch mot Helsingborgs IF, men gästerna vände och vann till slut… Läs mer

LISTA: Så har ditt lag värvat vintern 2018

Klubbarna i Superettan är i full gång med att lägga trupp-pusslet inför den kommande säsongen, och kan så göra ända… Läs mer

Veckans profil: ”Fortfarande en okej spelare”

Han är inne på sitt tolfte år i Jönköpings Södra och har under tiden utvecklat en stark kärlek till klubben…. Läs mer

Angående icke officiell biljettförsäljning

De senaste säsongerna så har premiärerna av Allsvenskan och Superettan lockat storpublik. 2017 såg över 150 000 åskådare den allra första… Läs mer

Sen upphämtning av Landskrona mot AFC

De kommande seriekollegorna Landskrona BoIS och AFC Esklstuna möttes i en träningsmatch under onsdagen. Efter att AFC gått upp i… Läs mer

Öster ändrar om i organisationen

Östers IF har beslutat sig för att ändra om på ledningsnivå. Sportchefen Matias Concha lämnar medan huvudtränaren Christian Järdler, Peter… Läs mer

Sopi: ”Jag vill se det vi tränar på”

På onsdag ställs Landskrona BoIS mot AFC Eskilstuna i en träningsmatch. BoIS-tränaren Agim Sopi var nöjd över sättet laget spelade… Läs mer

GAIS till kvartsfinal efter ny målfest

GAIS är klara för kvartsfinal i Svenska Cupen efter en klar 4-0-seger mot Vasalunds IF. Senare under dagen hade både… Läs mer

Helsingborg ett mål från avancemang i cupen

Helsingborgs IF var nära att knipa en kvartsfinalplats i Svenska Cupen, men det blev till slut Örebro SK som vann… Läs mer

Landskrona värvar hemvändande målvakt

Viktor Noring lämnar skotska Heart of Midlothian och har skrivit på ett ettårsavtal med nykomlingen Landskrona BoIS. – När möjligheten att… Läs mer

Spänning i cupen inför sista gruppspelsomgången

Svenska Cupens gruppspel går in i en rafflande avslutning i helgen. Inget lag är ännu klart för nästa runda och… Läs mer

Veckans profil: ”Jag tror på det här”

Han gjorde det sista målet på Värendsvallen, har spelat allsvensk fotboll i två olika klubbar och kommer närmast från en… Läs mer