AFC tar tredjeplatsen efter Ajetis sena mål

Bajram Ajetis frisparksmål i den 96:e minuten innebär att AFC Eskilstuna är klart för kval till Allsvenskan efter 2-2 mot IK Frej Täby.

IK Frej Täby var på väg att cementera sin plats på säker mark i Superettan-tabellen, men AFC Eskilstuna hämtade upp ett 2-0-underläge till 2-2 och firar därmed att man är klara för kval till Allsvenskan.

Joakim Runnemo slog in 1-0 för Frej på volley efter Jakob Glasbergs högerinlägg i den 35:e minuten, och innan halvtidsvilan hade gästerna även fått ett självmål med sig fram till 2-0.

Runnemo fick ett gyllene läge att föra upp IK Frej i en tremålsledning i den 50:e minuten efter att Nsima Peter dragits omkull i straffområdet, men den rutinerade anfallaren skickade avslutet från straffpunkten över ribban.

Istället skulle Eskilstuna komma ikapp. Bajram Ajeti slog in reduceringen till 2-1 med ett lågt avslut i högerposition i straffområdet i den 57:e minuten. Sedan dröjde det till den 96:e minuten innan Ajeti även dundrade in kvitteringen till 2-2 på frispark, ett mål som alltså innebär att laget säkrat tredjeplatsen.