AFC vänder underläge i jakten på förnyat kontrakt

På Stadsparksvallen vände AFC ett underläge till en viktig vinst mot J-Södra. Mållöst mellan Akropolis och GAIS tvingar GAIS till kval.

Akropolis IF – GAIS 0-0
På Studenternas spelade GAIS och Akropolis om tre blytunga poäng i botten av tabellen. Matchen började trevande och det dröjde 41 minuter till första skottet mot mål kom. Andra halvlek förblev även den mållös. Den delade poängen innebär att GAIS tvingas till kval för förtsatt spel i Superettan 2022.

Jönköpings Södra – AFC Eskilstuna 1-2
Trots att det var bortalaget som visade sig något piggare i första halvlek var det hemmalaget J-Södra som lyckades göra matchens första mål genom Marko Nikolic. 1-0 var resultatet som stod sig i halvtid men redan tidigt i andra halvlek hittar AFC:s Ashley Coffey nätet genom en lobbnick. Efter kvitteringen forcerar AFC och på en hörna är det Robin Tihi som sätter pannan till och gör 1-2. Det var en tung förslust för J-Södra men viktiga poäng för AFC som kämpar för ett förnyat kontrakt i Superettan.