Almström Tähti frälste decimerat ÖIS

I en underhållande match på Behrn Arena gick ett decimerat Örgryte IS vinnande efter att ha satt 2-1-målet mot Degerfors IF i den 90:e matchminuten.

Det tidiga toppmötet mellan Degerfors IF och Örgryte IS innehöll det mesta man kan önska i underhållningsväg. På Behrn Arena, som var spelplatsen då planen på Stora Valla ännu inte är redo för match, var det gästande ÖIS som inledde bäst då Victor Sköld slog in 1-0 i den 22:a minuten efter Gustav Ludwigsons förarbete.

Degerfors satte sedan högsta fart direkt i den andra halvleken, och fick även utdelning då Nikola Ladan slog in en straff som pigge Rasmus Alm tvingat fram hos Örgryte. I samma situation visades även Danny Ervik ett rött kort, och gästerna fick spela nästan hela andra halvlek med tio man på planen.

Kontringsstarka Örgryte var nära att återta ledningen kort därpå, men när Ailton avslutade efter inbytte Alexander Bernhardssons uppdrivna kontring lyckades Daniel Janevski blockera vad som såg ut som ett givet mål.

Åt andra hållet var bland annat Alm nära med ett lågt skott efter att ha drivit in i straffområdet, men Fredrik Andersson i bortamålet var nästintill omutlig idag.

Toppmötet mellan två dittills obesegrade såg ut att sluta oavgjort, men i den 90:e minuten lyckades Örgrytes Filip Almström Tähti ta sig förbi sin försvarare och sätta matchavgörande 2-1 i friläge.