Amin och Modig till Trelleborg

22 January, 2021 kl 08:13 Trelleborgs FF gör dubbla värvningar från Allsvenskan. Simon Amin ansluter från Örebro SK samtidigt som Jesper Modig flyttar söderut från Varberg.

Mittfältaren Simon Amin spelade 14 matcher för Örebro SK i Allsvenskan i fjol och har skrivit på ett kontrakt över 2022 med Trelleborgs FF. Sammanlagt har det blivit 38 framträdanden i den högsta serien och nu hoppas TFF dra nytta av 23-åringens rutin.

– I Simon Amin får vi en spelskicklig och talangfull mittfältare med styrkor både defensivt och offensivt. Han har bra spelförståelse och kan styra spelet, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i TFF, till klubbens hemsida och fortsätter
– Simon har allsvensk rutin och hade flera alternativ inför 2021 men vi är naturligtvis väldigt glada att han valde Trelleborgs FF.

Amin, med erfarenhet från det syriska U23-landslaget, ser fram emot att komma igång.

– Redan vid första kontakten kändes det väldigt bra. Det viktigaste för mig har varit att komma till en klubb som tror på mig och så är det verkligen i TFF där jag redan från första samtalet fått den känslan, säger han.

ModigART

Trelleborgs andra nyförvärv den här veckan (och tredje för året efter att Petar Petrovic anslutit från Östers IF) är Jesper Modig frän Varbergs BoIS.

Under fjolårssäsongen blev det 13 framträdanden för mittbacken i Allsvenskan. Efter att kontraktet med Varberg gått ut går flyttlasset nu söderut och Modig har skrivit på ett tvåårskontrakt med Trelleborgs FF.

– Det känns väldigt bra att allt är klart och att äntligen få träna fotboll igen. Det har blivit mycket träning på egen hand, men allt är så mycket roligare med lagträning, säger Modig till trelleborgsff.se.

FOTO: Bildbyrån

 

Ny poäng för VSK i Svenska Cupen

27 Feb 2021
Västerås SK följde upp förra veckans seger mot Malmö FF med att kryssa borta mot den allsvenska nykomlingen Halmstads BK. För övriga lag från Superettan blev det förluster.

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik

24 Feb 2021
Svensk Elitfotboll presenterar en öppningsplan som skildrar hur den svenska elitfotbollen utifrån rådande smittläge successivt, och i dialog med myndigheterna, ska kunna välkomna publiken tillbaka till arenorna. – Vi är experter på att arrangera evenemang med publik. Nu söker vi myndigheternas expertis i smittskyddsfrågor. Elitfotbollen och myndigheterna kan jobba tillsammans för en lösning som möjliggör spel med publik redan från säsongsstart, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Bergmark Wiberg hattrickhjälte för Falkenberg

22 Feb 2021
Falkenbergs FF inledde gruppspelet i Svenska Cupen med en 3–1-seger borta mot Utsiktens BK. Samtidigt i samma grupp vann ett decimerat Degerfors IF borta mot IF Elfsborg med 1–0.

Johansson frälste VSK mot Malmö

21 Feb 2021
Västerås SK inledde cupgruppspelet med en 2–1-seger borta mot regerande svenska mästarna Malmö FF. Ytterligare fem Superettan-lag var i spel under söndagen.

Blandad kompott i cuppremiären

20 Feb 2021
Trelleborg tog med sig samtliga poäng från Örebro samtidigt som både GIF Sundsvall och AFC Eskilstuna förlorade sina inledande matcher i Svenska Cupens gruppspel.

Superettans Upptaktsträff 29 mars

19 Feb 2021
Boka in måndag och tisdag den 29-30 mars för 2021 års upptaktsträffar för Superettan och Allsvenskan. Delar av programmet sänds direkt i discovery+.

Alla övergångar i Superettan

17 Feb 2021
Superettanklubbarna fortsätter forma sina trupper inför säsongen. Flera nyförvärv har kommit in och flera spelare har lämnat. Så här har ditt lag förändrats under vintern.

Spelschemat för de tolv första omgångarna av Superettan

26 Jan 2021
Så här spelar ditt lag i de tolv första omgångarna av Superettan 2021.

Amin och Modig till Trelleborg

22 Jan 2021
Trelleborgs FF gör dubbla värvningar från Allsvenskan. Simon Amin ansluter från Örebro SK samtidigt som Jesper Modig flyttar söderut från Varberg.

Anel Rashkaj till ÖIS: "Tillför rutin"

21 Jan 2021
Örgryte IS har värvat den meriterade mittfältaren Anel Rashkaj på ett tvåårskontrakt. – ÖIS är en storklubb och det känns som ett spännande projekt här, säger 31-åringen.

AFC Eskilstuna värvar dubbelt

20 Jan 2021
AFC Eskilstuna har gjort klart med två spelare som gjorda starka avtryck i ettan i fjol, skyttekungen Ashley Coffey och mittfältaren Marwan Bazi.

Haynes: "Det vi gjort 2020 var inte förgäves"

18 Jan 2021
Trelleborgs FF kvalade sig kvar i Superettan i december, men huvudtränaren Kristian Haynes tar med sig positiva bitar in i 2021. – Allt var inte heller svagt, vi slutade sexa i tabellen sett till insläppta mål, konstaterar han.