Anton Lundin ledde Brage till seger

Anton Lundin gjorde två av målen när IK Brage vann med 3–1 mot Dalkurd FF inför årets bästa publiksiffra på Domnarvsvallen. I dagens sena match spelade Norrby IF och Varbergs BoIS 1–1.

IK Brage hänger på i toppen av tabellen när man förlängde sin obesegrade Superettan-svit hemma mot Dalkurd FF. Inför över 3 000 åskådare på ett soldränkt Domnarvsvallen vann Grönvitt med 3–1 efter bland annat två mål av Anton Lundin.

Matchens allra första målskytt blev hemmalagets Kristian Andersen som utnyttjade ett misstag i bortaförsvaret och enkelt kunde lägga in 1–0 i straffområdet i den 20:e minuten.

Dalkurd kom tillbaka i målprotokollet i slutet av den första halvleken då Joseph Ceesay kvitterade på straff, men kort efter pausvilan var det Brages tur att näta på straffspark – Anton Lundin bröt sin måltorka då han slog in 2–1 från punkten.

Av bara farten ökade Lundin målskörden då han 69:e minuten utnyttjade ett nytt misstag av gästerna och kyligt chippade in slutresultatet 3–1 i friläge.

I dagens sena match möttes Norrby IF och Varbergs BoIS på Borås Arena. Efter att Norrby tagit ledningen genom Dardan Rexhepi i den första halvleken kunde gästerna komma tillbaka i den andra och fixa en sen kvittering genom Alibek Aliev.