Askebrand inför Norrby: "Tuff men spännande match"

15 februari, 2019 kl 18:05

Askebrand inför Norrby: "Tuff men spännande match"

Örgryte IS och Norrby IF möts direkt när Svenska Cupens gruppspel drar igång imorgon lördag.
– Tuff men spännande match, säger ÖIS-tränaren Thomas Askebrand.

Utöver Örgryte IS och Norrby IF finns även seriekonkollegan Jönköpings Södra och regerande svenska mästarna AIK i grupp 1. ÖIS och Norrby tampas om viktiga poäng från start på Gamla Ullevi på lördag.

– Det är kul att cupen kommer igång. Vi har tre rätt tuffa motståndare som ser bra ut allihop. Samtidigt är det riktigt goa matcher och bra matcher för att förbereda sig för serien också. Det ska bli kul, säger Örgryte-tränaren Thomas Askebrand till fotboll.ois.se.

ÖIS har spelat två träningsmatcher hittills under försäsongen och är med andra ord inte hundraprocentiga när tävlingsspelandet nu drar igång.

– Det är lite småskavanker här och där, de är lite sega gubbarna. Samtidigt tycker jag att det är så en försäsong ska se ut. Sen är det klart att det blir tävlingsmatcher, cupmatcher och att vi inte får gnugga för mycket, säger Askebrand.

Örgryte inkluderar bland annat nyförvärvet Ailton Almeida i truppen till matchen. Hos Norrby har det gjorts stora förändringar i lagbygget inför säsongen då flera trotjänare lämnat och nya ansikten värvats in.

– Mohamed Ali Khan och Norrby har gjort ett bra vinterfönster. De ser rätt bra ut måste jag säga. Det blir en tuff nöt att knäcka, säger Askebrand och utvecklar:

– Det går snabbt när de vinner bollen. Nästan lite som Falkenberg såg ut förra året. Ligga lågt i försvaret och kvicka i sina kontringar, det har Norrby varit i sina två matcher i år. Tuff men spännande match. Vi får se hur den blir, säger Thomas Askebrand.

Matchen mellan Örgryte IS och Norrby IF sparkar igång kl. 14.00 på Valhalla i Göteborg imorgon lördag.

Foto: bildbyrån

Kommande matcher

lör 30 mar 13:30 2019

IF Brommapojkarna - Västerås SK FK

lör 30 mar 16:00 2019

Mjällby AIF - Varbergs BoIS FC

lör 30 mar 16:00 2019

Trelleborgs FF - GAIS

lör 30 mar 16:00 2019

Örgryte IS FF - Norrby IF

sön 31 mar 15:00 2019

Östers IF - Dalkurd

sön 31 mar 17:30 2019

Syrianska FC - Degerfors IF