Awad tvåmålsskytt för Dalkurd mot GAIS

Ahmed Awad stod för två mål när Dalkurd FF besegrade GAIS med 3-0 under söndagseftermiddagen. Under kvällen delade BP och Östers IF på poängen i en spännande match under nedflyttningsstrecket.

Dalkurd FF hänger på strax bakom toppen i Superettan. Under söndagen kom en klar 3-0-seger när man gästades av GAIS på Gavlevallen.

Matchen var jämn med chanser åt båda hållen – innan Besard Sabovic skickligt tog ned bollen på bröstet och prickade in 1-0 för hemmalaget i den 30:e minuten.

Kort därefter fick hemmalaget utdelning igen då Ahmed Awad lade in 2-0 nere i vänstra hörnet från distans. Samma Awad gjorde även 3-0 i inledningen av den andra halvlek, och Dalkurd kunde sedan kontrollera hem tre säkra poäng.

I dagens sena match ställdes 15:e-placerade IF Brommapojkarna mot Östers IF på 16:e och sista plats i tabellen.

I det viktiga bottenmötet tog BP ledningen genom Dusan Jajic i den första halvleken, men innan halvtidsvilan reducerades hemmalaget även till tio man då Fritiof Björkén visades ut.

Öster pressade på ordentligt i den andra halvleken och fick in en kvittering via David Johannessons panna. Simon Helg hade sedan ett skott i ribban för gästerna, men 1-1 stod sig till slutsignalen.