Bjarnason sköt Helsingborg till serieledning

Andri Runar Bjarnason blev stor matchhjälte när han gjorde två mål i Helsingborgs segermatch hemma mot IK Brage. Helsingborg går i och med vinsten med 4-1 återigen upp i serieledning av Superettan.

Matchen mellan Helsingborgs IF och IK Brage var en hängmatch från omgång 22, då den skjutits upp på grund av Andreas Granqvist medverkande i landslaget.

Publiken som tagit sig till Olympia på onsdagskvällen fick uppleva en fartfylld matchinledning med chanser åt båda håll. Bland annat var Christian Kouakou nära att ge Brage ledningen flera gånger.

I slutet av den andra halvleken kopplade dock Helsingborg ett grepp om matchen då Andri Runar Bjarnason gjorde 1-0 – ett grepp de inte skulle släppa.

I början på den andra halvleken utökade Rasmus Jönsson hemmalagets ledning till 2-0 och trots en relativt snabb reducering från Brages inhoppare Joseph Ceesay så tappade inte Helsingborg fokus.

Bara minuten efter reduceringen gjord Mamadu Moro 3-1 och med tio minuter kvar av matchen fastställde Andri Runar Bjarnason slutresultatet till 4-1. Islänningens andra mål i matchen.

I och med segern passerar Helsingborgs IF toppkonkurrenten Falkenbergs FF och går återigen upp i serieledning. För IK Brage börjar avståndet upp till den allsvenska kvalplatsen se stort ut.