Bjarnasons sena mål gav Helsingborg segern

23 september, 2018 kl 19:32

Bjarnasons sena mål gav Helsingborg segern

När mörkret hade lagt sig över Olympia i Helsingborg på söndagskvällen så var både solen och serieledningen borta - men då fick Andri Runar Bjarnason bollen vid fötterna i straffområdet och sköt segern till Helsingborg. I söndagskvällens andra match vann Örgryte IS med övertygande 4-1 hemma mot IK Brage.

Efter att Falkenberg vunnit mot Jönköpings Södra tidigare under dagen var det för Helsingborg dags att svara i sin hemmamatch mot IK Frej. Och det blev en jämn match.

Frej, som slåss om överlevnad i tabellens nedre halva, stod upp bra mot Helsingborg där Nsima Peter var ett ständigt hot framåt.

För Helsingborg kom chanserna från Rasmus Jönsson, Andri Runar Bjarnason samt Darijan Bojanic fasta situationer. Men när läget väl uppstod stod Hampus Elgan i vägen i bortamålet.

Till slut kunde Frej dock inte stå emot. Efter en intensiv slutforcering hamnade bollen till slut framför fötterna på Bjarnason i straffområdet. Med bara två minuter kvar av matchen tryckte islänningen tryckte iväg ett skott som studsade via målvakten Elgan och in i mål.

I och med sin seger är Helsingborg kvar i serieledning av Superettan.

I söndagskvällens andra match i Superettan var Örgryte det bättre laget hemma mot formsvaga Brage.

Örgryte gjorde 2-0 i den första halvleken genom Anton Lans och Gustav Ludwigson. En halvlek som även innehöll två röda kort – ett till vardera lag.

I den andra halvleken utökade sedan Hannes Sahlin ledningen på frispark innan Christian Kouakou tröstmålade in 3-1 för Brage.

Slutresultat skrevs till 4-1 efter att Daniel Paulson avslutat målskyttet..

Kommande matcher

lör 30 mar 13:30 2019

IF Brommapojkarna - Västerås SK FK

lör 30 mar 16:00 2019

Mjällby AIF - Varbergs BoIS FC

lör 30 mar 16:00 2019

Trelleborgs FF - GAIS

lör 30 mar 16:00 2019

Örgryte IS FF - Norrby IF

sön 31 mar 15:00 2019

Östers IF - Dalkurd

sön 31 mar 17:30 2019

Syrianska FC - Degerfors IF