Blomberg skickade GIF Sundsvall upp i topp

Med två mål vände Johan Blomberg och GIF Sundsvall matchen mot Västerås SK. Dennis Olsson satte det tredje för Giffarna, som nu leder Superettan.

GAIS – Dalkurd FF 2-1
Se höjdpunkter.

Det tog ungefär en halvtimma innan GAIS kunde ta ledningen hemma mot Dalkurd. Mervan Celik tog bollen av en försvarare, dribblade sig i läge och satte ett hårt skott i bortre hörnet.

2-0 kom tio minuter senare när Nikola Ladan satte bollen från straffpunkten.

Dalkurd kämpade tappert i den andra halvleken och fick in en reducering med sju minuter kvar när Henry Offia satte bollen i öppen kasse. Men närmre än så kom man inte och GAIS tog tre pinnar.

Halmstads BK – Norrby IF 3-0

HBK inledde matchen bäst och hade mest boll, men det krävdes en straffspark för att ta ledningen. Från elva meter var lagets specielle målskytt, Rasmus Wiedesheim-Paul stensäker och placerade in ledningsmålet. Den andra halvleken var jämn, men med en dryg kvart kvar av matchen satte Thomas Boakye 2-0 och avgjorde matchen. Av bara farten satte Wiedesheim-Paul sitt andra mål för kvällen bara minuten senare.

Ljungskile SK – IK Brage 1-3

Hemmalaget tog tidigt ledningen i matchen, men gästerna kom tillbaka och innan paus hade Anton Lundin satt dubbla bollar i mål för Brage. Lundins fina kväll fortsatte när han slog in sin straffretur och satte sitt tredje mål för kvällen med 20 minuter kvar.

Östers IF – Örgryte IS 2-0

Petar Petrovic var säker från straffpunkten och satte 1-0 till hemmalaget med fem minuter kvar av den första halvleken.

I den andra halvlekens inledning fick Örgryte mittbakcen Oliver Stanisic utvisad och det gjorde det tuffare att komma ikapp. Och när Fredrik Lundgren nickade in 2-0 för hemmalaget med 20 minuter kvar försvann hoppet om poäng för Örgryte.

Öster skuggar i och med segern GIF Sundsvall i toppen av tabellen. Samma poäng, men med ett måls sämre målskillnad.

GIF Sundsvall – Västerås SK 3-1

Gästerna började starkast och redan efter åtta minuter satte Emil Skogh 1-0 för VSK. Men hemmalaget replikerade snabbt och innan 35 minuter var spelade hade Johan Blomberg satt två bollar i nät och vänt på matchen.

I den andra halvleken utökade Dennis Olsson hemmalagets ledning till 3-1.