Blytung seger för HBK mot Mjällby

Halmstads BK ordnade tre livsviktiga poäng efter segern mot topplaget Mjällby AIF. Målskyttar för hallänningarna var Sadat Karim och Rasmus Widesheim–Paul.

Efter något trevande första minuter från båda lagen var det till slut hemmalaget som efter 13 minuters spel spräckte målnollan. Sadat Karim nådde först på en fin frispark in i straffområdet signerad Dusan Djuric och gjorde därmed sitt första mål efter elva mållösa matcher. Stort jubel på Örjans Vall och för hemmapubliken som på säsongens hittills sju hemmamatcher endast fått se två segrar.

I den 22:a minuten var det dags igen för HBK att utöka ledningen. Efter ett kanonskott av Thomas Boakye som träffade stolpen, hann Mjällbys Amer Eriksson Ibragic inte rensa undan bollen bättre än att han plockade med en hemmaspelare på vägen. Fram till straffpunkten stegade Rasmus Widesheim-Paul som inte gjorde några som helst misstag. Ett säkert skott på fel sida om Carljohan Eriksson i Mjällbymålet och 2–0 till Halmstads BK. 20-årige Widesheim–Paul gjorde därmed också sitt femte mål i årets Superetta.

Ur ett Mjällbyperspektiv var första halvlek desto mer dyster. Listerlänningarna hade förtvivlat svårt att skapa några konkreta chanser; när de väl dök upp vid några enstaka tillfällen fattades effektiviteten och skickligheten.

Andra halvlek fortsatte sedan med ett liknande upplägg; stort bollinnehav för hemmalaget med ett par bra chanser till utökad ledning, samt kontringsspel och ett antal enskilda aktioner från Mjällbyspelare som på sin höjd resulterade i hörnor.

I den 70:e minuten hade Halmstad chansen att definitivt avgöra matchen. Sadat Karim återerövrade bollen från en passiv Mjällbybacklinje, frispelade sig själv och Thomas Boakye, valde att passa men Boakye kunde inte få kontroll på bollen från nära håll och sköt högt över.

Närmare än ett par hörnor som Halmstads backlinje inte hade några större problem att rensa undan kom inte Mjällby. Därmed gick listerlänningarna mållösa från en seriematch för första gången sedan premiären mot Varbergs BoIS.

Närmast väntar IK Brage på hemmaplan för Mjällby, samtidigt som HBK möter IK Frej. Båda matcherna spelas söndagen den 23 juni.