BoIS-seger i Majgaards första match

11 september, 2018 kl 18:54

BoIS-seger i Majgaards första match

Jack Majgaard fick en flygande start som Landskrona BoIS-tränare. Under tisdagen besegrade laget Falkenbergs FF med 2-1 på bortaplan.
– Vi har krigat hårt hela veckan sedan sista matchen mot Norrby och här kommer resultatet, säger Landskronas 1-0-skytt Filip Pivkovski.

Landskrona BoIS kom till dagens bortamatch mot Falkenbergs FF med en seger på de elva senaste matcherna, men också med hopp om en stark avslutning på säsongen med nye tränaren Jack Majgaard vid rodret. 

Det blev en smakstart för Majgaard, som översåg en 2-1-seger på ett regntungt Falcon Alkoholfri Arena under tisdagskvällen.

Efter en chansfattig första halvlek svängde spelet betydligt mer efter pausvilan, och gästernas Filip Pivkovski blev först med att näta i vätan då han stötte in 1-0 från nära håll efter flipperspel i hemmalagets straffområde.

Monday Samuel satte nästa efter att ha snappat upp en boll på mittplanen med knappt tio minuter kvar att spela. Mittfältare hade en hel planhalva att löpa på och när han väl kom in i straffområdet var han kylig och placerade lågt in 2-0 för Landskrona.

Tabelltvåan Falkenberg fick dock in en snabb reducering då Zlatan Krizanovic smekte in bollen i bortre krysset med högerfoten, något som bäddade för en nervig avslutning.

Men Landskrona lyckades stå emot och tog tre tunga poäng i Majgaards tränardebut med laget, vilket gör att BoIS för tillfället går upp på 13:e plats.

– Vi har krigat hårt hela veckan sedan sista matchen mot Norrby och här kommer resultatet. Vi håller oss kompakta och faller ned lite djupare och täcker ytor. Vi jobbar för varandra stenhårt, säger 1-0-skytten Pivkovski i C More efter matchen.

– Vi kommer inte upp i nivå idag. All kredd till dem, de kämpar på. Det finns inga lätta matcher i Superettan, kommenterar Falkenbergs lagkapten Tibor Joza.

Kommande matcher

lör 22 sep 16:00 2018

Degerfors IF - GAIS

1x 1
sön 23 sep 15:00 2018

Falkenbergs FF - Jönköpings Södra IF

sön 23 sep 15:00 2018

Varbergs BoIS FC - Gefle IF FF

sön 23 sep 17:30 2018

Helsingborgs IF - IK Frej Täby

sön 23 sep 17:30 2018

Örgryte IS FF - IK Brage

mån 24 sep 19:00 2018

Athletic Eskilstuna - Östers IF