Boman med dubbla mål när HBK vann igen

Topplagen fortsätter plocka poäng i jakten på uppflyttning. Halmstads BK hade inga problem att ta tre pinnar i Göteborg, J-Södra avgjorde sent i Umeå och Degerfors tog en bortapoäng mot formstarka IK Brage. Dessutom plockade Dalkurd viktiga pinnar i bottenstriden.

Trelleborgs FF – Akropolis IF 1-1
Se höjdpunkter.

Akropolis gick mot segern efter Marcus Burmans ledningsmål i den 51:a minuten. Men på tilläggstid tilldelades hemmalaget en straffspark som Haris Brkic förvaltade på bästa sätt.

Umeå FC – Jönköpings Södra 1-2

I Umeå fick vi se tre sena mål i den andra halvleken. Gästernas Edin Hamidovic satte ledningsmålet i den 74:e minuten, men hemmalaget kvitterade bara fem minuter senare genom Deniz Yaldir. Gästerna drog dock det längsta strået och med fyra minuter kvar av ordinarie tid satte Dzenis Kozica segermålet.

GAIS – Halmstads BK 1-3

Mikael Boman stod för målen i den första halvleken när han såg till att gästande HBK gick upp i en tvåmålsledning. Det första kom efter att anfallaren löpt i djupled och fri med målvakten placerat in bollen. Ett par minuter senare, efter ett långt inkast, hamnade bollen framför fötterna på Boman som tryckte in 2-0.

Sex minuter in i den andra halvleken stötte lagkapten Andreas Johansson in Halmstads tredje mål efter en hörna från höger. Ricky Yarsuvat reducerade i slutminuterna, men bortasegern var aldrig hotad på Gamla Ullevi.

IK Brage – Degerfors IF 0-0

En jämn tillställning dominerades bollinnehavsmässigt av gästande Degerfors, men IK Brage stack med jämna mellanrum upp och skapade farligheter i Degerfors straffområde. Några jättemöjligheter kom dock inget av lagen till och den första halvleken slutade mållös. Den andra var jämn och gästerna fortsatte att ha mest boll. Brage försvarade sig bra och det var tufft för serieledarna att skapa något riktigt farligt framför Engdahl i hemmamålet.

Ett tillbakapressat Brage lyckades hålla tätt och såg till att bryta Degerfors segerrad.

Dalkurd FF – Ljungskile SK 2-0

I en match där båda lagen var i stort behov av tre poäng blev det, till slut, hemmalaget som fick fira. Med åtta minuter kvar av matchen skallade Irfan Jasarevic in ledningsmålet. Av bara farten fastställde Arian Kabashi slutresultatet till 2-0 bara två minuter senare.