BP säkrade allsvenskt avancemang

BP är klart för spel i Allsvenskan. Det stod klart efter 3–2 hemma mot IK Brage. Samtidigt spelade Halmstads BK och Örebro SK oavgjort.

BP – IK Brage: 3–2
På Grimsta IP låg en allsvensk plats i potten för BP – där en trepoängare krävdes för att så skulle bli fallet redan den här dagen. Så blev också fallet. BP öppnade riktigt starkt och Oscar Pettersson gav sitt lag ledningen redan efter knappa tre minuters spel. När Marijan Cosic dessutom dubblade den ledningen i den 34:e minuten såg ingenting ut att kunna stoppa BP.

Men i den andra halvleken kunde IK Brage skapa lite nerv genom ett tidigt reduceringsmål från Samouil Izountouemoi. Nikola Vasic kunde dock svara upp för BP:s del bara sju minuter senare och hemmalaget var åter i en tvåmålsledning. Mot slutet kunde IK Brage reducera ytterligare en gång, den gången via Samouil Izountouemoi. Men närmre än så kom gästerna inte. BP kunde hålla ifrån – och därmed säkra en plats i landets högstaliga.

Halmstads BK – Örebro SK: 0–0
Även på Örjans Vall jagade hemmalaget ett allsvenskt avancemang. Och likväl där var en seger ett måste för att jublet skulle bli ett faktum den här tisdagen. Men HBK fick nöja sig med en poäng den här tisdagskvällen. Det mållösa resultatet stod sig från start till mål, och därmed blev det alltså var sin poäng för Halmstad och Örebro. HBK har därmed fem poäng ned till tredjeplacerade Östers IF med två matcher kvar att spela.