Brage bröt förlustsvit – ny 0-0-match för AFC

Fredagskvällens match i Superettan bjöd på underhållning men inga mål. IK Brage satte stopp för sin förlustsvit då kvällens hemmamöte med AFC Eskilstuna slutade 0-0.

Precis som i premiären på Tunavallen slutade det omvända mötet mellan IK Brage och AFC Eskilstuna 0-0 – gästernas andra raka helt mållösa match, och 18:e hållna nolla för säsongen.

IK Brage kom från fyra raka förluster och var nära att hamna i underläge tidigt ikväll då både Ousmane Camara och Felix Michel kom till farliga avslutslägen i straffområdet, men inget av AFC-försöken träffade mål den gången.

Brage växte in i matchen och skapade ett farligt dubbelläge efter en knapp halvtimmes spel. Först drog Marcus Astvald till med ett direktskott i straffområdet, och Christian Kouakou presenterades med ett öppet mål på returen – problemet var bara att vinkeln var minimal och avslutet hamnade i händerna på Gianluca Curci i bortakassen.

Tre minuter senare testade Kouakou med en volley från distans som Curci räddade till hörna. När Robbin Sellin fick ett jätteläge i straffområdet strax innan halvtid behövde Curci inget göra, utan den gången slängde sig en AFC-back och blockerade skottet.

Den andra halvleken fortsatte på samma sätt som den första avslutats; Curci räddade långskott av Kouakou, och AFC-försvarare täckte när Sellin försökte skjuta i bra läge.

AFC tog sedan över matchen och höll nere antalet chanser för hemmalaget, och med knappt 20 minuter kvar att spela testade både Zourab Tsiskaridze och Felix Michel med tunga avslut från distans, men den här gången var det Peter Rosendals tur att visa sig på styva linan med fina räddningar för IKB.

Bajram Ajeti fick matchens sista två lägen för Eskilstuna i slutminuterna, men när han tryckte av ett lågt avslut ur snäv vinkel hann Rosendal ned och räddade, och det andra avslutet – när AFC var en man mer på planen efter att Joseph Ceesay dragit på sig sitt andra gula kort – flög skottet över ribban.

0-0 innebär att AFC kommer att hålla fast vid tredjeplatsen även efter den här omgången, men fyran Halmstads BK har chansen att hämta in poäng imorgon då man möter IFK Värnamo på hemmaplan.