Brage starkast i toppmötet

Borlängelaget tog sig upp på allsvensk kvalplats efter att ha besegrat Jönköpings Södra med 3-1 på hemmaplan.

Toppstriden i Superettan den här säsongen står mellan fyra lag. Inför dagens toppmöte mellan trean Jönköpings Södra och fyran IK Brage hade både Mjällby AIF och Varbergs BoIS tagit poäng och sett till att man även efter veckans omgång är etta och tvåa.

I mötet på Domnarvsvallen i Borlänge var det hemmalaget som drog längsta strået. Jonathan Morsay gjorde 1-0 efter drygt 20 minuter och det resultatet stod sig till paus. En kvart in i den andra halvleken tryckte Christian Kouakou in 2-0. Men J-Södra gav inte upp och det tog inte ens en minut innan Alexander Jallow reducerade.

Det var dock IK Brage som fick fira de tre poängen. Kouakou säkrade med sitt andra mål i matchen de tre poängen och fastställde slutresultatet till 3-1.

Det innebär att Brage är på allsvensk kvalplats, två poäng efter Mjällby och Varberg inför de två sista omgångarna.

I dagens andra match vann Norrby IF med 4-0 hemma mot Trelleborgs FF.