Brage tog andra raka

Borlängeklubben IK Brage har inlett Superettansäsongen på bästa sätt. Idag tog man sin andra raka trea när Östers IF besegrades på bortaplan. På eftermiddagen plockade Utsiktens BK sin första trepoängare i Superettan någonsin när man vann mot BP.

Östers IF – IK Brage 1-2
Med första omgångens storseger mot Örebro i ryggen var det ett självsäkert Brage som reste till Växjö. Och det var de grönklädda som hittade nätet först på Visma Arena. Christopher Redenstrand hittade rätt efter ett Jonathan Tamimi-inspel från höger och firade rejält.

Adam Bergmark Wiberg är inlånad till Öster från Djurgården och det var han som utnyttjade ett försvarsmisstag och kvitterade för hemmalaget fem minuter in i den andra halvleken.

Men det skulle sluta med bortaseger. Efter nästan en timma klippte Anton Lundin till från 40 meter med sin vänsterfot och fick se bollen segla in i mål. 2-1 till de grönklädda och tre nya poäng in på kontot.

Utsiktens BK – BP 3-2
Lucas Hedlund satte både det första och det andra målet när Utsikten gjorde sina första mål någonsin i Superettan. När Karl Bohm satte 3-0 efter 65 minuter trodde man nog att segern var säkrad. Men BP reducerade innan 70 minuter var spelade genom Oscar Pettersson och med tre minuter kvar reducerade David Zlotnik ytterligare. Men närmre än så kom inte de rödsvarta och Utsikten fick fira sina första tre poäng i Superettan.