Brage upp i serieledning

IK Brage går upp i serieledning i mitten av den tolfte omgången efter en 3–1-seger borta mot Västerås SK. Samma siffror vann sedan AFC Eskilstuna med när man tog emot BP på Tunavallen.

Västerås SK – IK Brage: 1–3
Anton Fagerström stod för två utmärkta räddningar för VSK under den första tredjedelen av matchen på Iver Arena, men kunde inte hindra bollen Christopher Redenstrand skruvade in 1–0 för Brage på frispark i den 40:e minuten. I inledningen av den andra halvleken ökade Johan Arvidsson på till 2–0 med ett distinkt vänsterskott innan han klackade fram Joakim persson till dennes 3–0-mål i friläge. VSK belägrade gästernas straffområde sista kvarten och fick till slut in en reducering från Viktor Prodells panna på stopptid. Brage går därmed upp i serieledning, men tvåan Halmstads BK har chans att återta förstaplatsen när man på tisdag möter Jönköpings Södra.

AFC Eskilstuna – BP: 3–1
En ny målrik seger för att AFC Eskilstuna hakar på i toppstriden. Skytteligaledaren Amar Muhsin satte 1–0 från nära håll redan i den åttonde minuten hemma mot BP, och bara fem minuter senare stod det 2–0 på resultattavlan efter att York Rafaels pressade långskott styrt på lagkamraten Felix Michel och gått i mål. Unge Wilmer Odefalk reducerade för gästerna med en mäktig nick, men på stopptid kunde André Alsanati springa in med 3–1 i öppen bur efter en kontring.