Brage vann målfest – FFF ryckte i toppen

Efter tio raka matcher utan förlust så tog Halmstads svit slut på Domnarvsvallen i Borlänge. Efter en händelserik första halvlek, med fyra mål och en utvisning, vann toppjagande Brage till slut med 3-2. I Degerfors tog serieledande Falkenberg en 2-0-seger som innebär ett litet ryck i toppen – nu fem poäng ned till tabelltvåan Helsingborg.

Av allt som hände under de första 45 minuterna i matchen mellan Brage och Halmstad så kom den kanske mest avgörande händelsen i halvlekens sista minut. Halmstads Marcus Mathisen stoppade då upp en kontring högt upp på offensiv planhalva och fick syna sitt andra gula kort, och därmed också det röda.

Med tio man på planen fick Halmstad sedan se sina tio raka matchers förlustfria svit stanna just vid tio.

Innan det röda kortet hade Brage tagit ledningen via Marcus Astvald innan Halmstad vände på steken genom en nickkvittering av Kinoshita och en bjudning från Brageförsvaret som Mathisen till slut tog tillvara på.  Innan halvtid, och det röda kortet, kom Brage tillbaka då Anton Lundin högg på en retur och petade in 2-2.

Efter halvtid tog Brage sedan tillvara på sitt numerära övertag och det avgörande målet var en delikatess. Osc Lundin hade lite lekstuga på mittfältet och hittade efter några vridningar och vändningar fram till Robbin Sellin som snyggt lättade in 3-2 till Brage.

Resultatet innebär att Brage är kvar på sjätteplats i Superettan, men nu bara tre poäng bakom Halmstad på kvalplats.

Ännu högre upp i tabellen fortsätter serieledande Falkenberg sin succésäsong då Degerfors fick ge sig efter en jämn match. Målskyttar för Falkenberg blev Chisom Ehbuchulam och Karl Söderström, och däremellan hann Sargo Abraham missa en straff för Degerfors.

Falkenberg leder nu Superettan med hela fem poäng.