Brage vann svängigt möte med Frej

IK Brage tog tre friska poäng i toppstriden efter att ha vunnit med 3–2 borta mot IK Frej Täby. Samtidigt under måndagskvällen vann Degerfors IF med 2–0 mot Syrianska FC.

Bjarni Mark Antonsson blev stor matchhjälte för IK Brage då han satte två mål i bortasegern mot IK Frej Täby. Islänningen nickade in 1–0 tidigt i matchen, men Frej vände på steken efter en precis frispark av Moustafa Zeidan och ett distinkt skott från Pedro Ribeiro.

Kort efter Frejs 2–1-mål var Brage tillbaka i målprotokollet då Mattias Liljestrand slog in en retur efter frispark. Sedan var det Antonssons tur att avgöra mötet med sitt välplacerade avslut fram till 3–2 i den 85:e minuten.

Degerfors IF fortsatte sin fina höstform med att hemmabesegra Syrianska FC. Redan i den tredje matchminuten satte Ferhad Ayaz 1–0 med ett avslut i straffområdet, och i den andra halvleken kunde Christos Gravius skjuta 2–0 via en Syrianska-försvarare.