Celik tvåmålsskytt i GAIS bortaseger

GAIS hänger på i toppstriden efter en klar 3–0-seger borta mot GIF Sundsvall, där Mervan Celik stod för två av målen för Grönsvart.

GIF Sundsvall – GAIS: 0–3
GAIS är tillbaka på vinnarspåret efter tre mål och tre poäng i bortamatchen mot GIF Sundsvall. Dino Salihovics låga skott efter en hörna i den nionde minuten gav Grönsvart ledningen på NP3 Arena, och efter pausvilan kunde Mervan Celik sätta både 2–0 och 3–0 för GAIS i öppna lägen, båda gångerna framspelad av Julius Lindberg.

Helsingborgs IF – Jönköpings Södra: 2–2
J-Södra tog ledningen två gånger om på Olympia, men båda gångerna kom Helsingborgs IF tillbaka genom mål av Erik Ring. Taylor Silverholt gav gästerna en drömstart då han prickade in 1–0 efter sju minuters spel, men i den andra halvleken kvitterade Ring efter en omställning på en omställning. Med tio minuter kvar att spela skyfflade August Karlin in 2–1 för gästerna efter en hörna, men på stopptid fick Ring sista ordet i matchen med ett lågt avslut i straffområdet.

Örgryte IS – Landskrona BoIS: 0–1
Formstarka ÖIS hade flera chanser att ta ledningen hemma mot Landskrona BoIS, men efter 90 minuters spel och inga mål lutade matchen på Gamla Ullevi starkt mot oavgjort. Då dök David Edvardsson upp vid straffområdesgränsen och dunkade in 1–0 i högra krysset för gästerna efter Camil Jebaras förarbete. BoIS avgår med segern – skåningarnas första på bortaplan i år.