Dalkurd föll ur Svenska Cupen mot Hammarby

Dalkurd FF är ute ur Svenska Cupen efter att ha tappat ledning till förlust borta mot Hammarby. Samtidigt spelade Varbergs BoIS och Eskilsminne IF 1-1.

Sju lag var klara för kvartsfinal i Svenska Cupen när det till slut var dags för grupp 4 att avgöras under måndagskvällen. Dalkurd FF hade två poäng ned till Hammarby efter två spelade matcher, men när lagen möttes på Tele2 Arena vann Bajen och tog därmed över förstaplatsen.

Det hela började bra för Dalkurd då Robin Tranberg nickade in ett vänsterinlägg av Malkolm Moenza i den sjätte minuten, men Hammarby kvitterade medelst ett ruggigt långskott av Jeppe Andersen efter en halvtimmes spel.

Sju minuter efter kvitteringen var vändningen fullbordad då Mads Fenger sköt in 2-1 på volley efter en hörna. Dalkurd var nära att även de kvittera på volley efter en hörna, men när Ferhad Ayaz lyfte mot mål i den andra halvleken nickade backen Odilon Kossounou undan från mållinjen.

Hammarby tog över chansskapandet ju längre matchen led och skaffade sig även en straff. När Muamer Tankovic klev fram och avslutade från elva meter i den 79:e minuten gick skottet dock rakt i stolpen och ut.

Kort därefter fick Dalkurd Rawez Lawan utvisad efter att mittfältaren ådragit sig sitt andra gula kort, och när Fenger sedan satte sitt andra mål för dagen fram till 3-1 i den 86:e minuten var saken klar – Hammarby till kvartsfinal som vinnare av grupp 4.

På Håstens IP i Varberg tog hemmalaget Varbergs BoIS ledningen mot division 1-motståndet Eskilsminne IF i slutet av den första halvleken då Robin Book slog in en retur efter ett högerinlägg.

Varberg hade sedan flertalet högkalibriga lägen att utöka ledningen men brände bland annat en straffspark – och på stopptid kunde gästernas Niklas Jönsson sätta 1-1, vilket även blev slutresultatet.