Dalkurd körde över GAIS i Göteborg

Med en övertygande 5-1-seger på bortaplan närmar sig Dalkurd topplagen i Superettan. GAIS ligger kvar på negativ kvalplats.

På Gamla Ullevi i Göteborg var det gästande Dalkurd som var det starkaste laget. Efter en dryg kvart tog man ledningen genom Besard Sabovic och det dröjde inte mer än tio minuter till innan tvåan kom. Framspelad av Frank Ahrin dubblerade Kerfala Cissoko Dalkurds ledning. Det, för dagen, rosaklädda bortalaget dominerade spelbilden, men hoppet vaknade för GAIS när Leonard Pllana reducerade strax innan paus.

Vad Bosko Orovic och hans GAIS pratade om i paus kan bara spekuleras kring, men fungerade gjorde det inte. Efter en timmas spel var Ahrin återigen regissör när han spelade fram Irfan Jasarevic till 3-1. En kvart senare gjorde Joseph Ceesay 4-1 och GAIS-kistan spikades igen helt och hållet när Ferhad Ayad fastställde slutresultatet till hela 5-1.

I Borås slutade dagens andra match med bortaseger. Halmstads BK tog de tre poängen i mötet med Norrby när man vann med 1-0.