Decimerat Varberg vann mot GAIS

19 oktober, 2019 kl 15:32 För andra gången den här säsongen lyckades ett decimerat Varbergs BoIS vinna mot GAIS. I dagens sena matcher fick IF Brommapojkarna jubla mot Dalkurd FF medan Mjällby AIF kvitterade sent mot Västerås SK.

GAIS kämpar för att hålla sig ovanför det negativa kvalstrecket, medan Varbergs BoIS ligger på uppflyttningsplats till Allsvenskan.

Det blev gästerna som stärkte sin position i tabellen efter lördagens möte i Göteborg, så Anton Liljenbäck sent kontrade in 1–0 för BoIS.

Innan dess hade Varberg haft flera vassa lägen att ta ledningen i den första halvleken, men på tilläggstid innan pausvilan visades gästernas Adama Fofana ut, och GAIS fick chansen att spela med en man mer i den andra halvleken.

August Wängberg var nära att ge hemmalaget ledningen i den 77:e minuten, men han fick en snedträff i öppet läge efter Karl Bohms precisa högerinlägg.

Istället kunde Astrit Seljmani driva upp en kontring och servera Liljenbäck, som tryckte upp 1–0 i vänstra krysset med ett direktskott i minut 85 – ett mål som blev matchens enda.

vasteras-mjallby-2

Senare under dagen tog Västerås SK emot ett annat uppflyttningsjagande gäng; Mjällby AIF. VSK tog ledningen genom Emil Skogh i den 22:a minuten, men Bubacarr Jobes kvittering i den andra halvleken återställde det oavgjorda läget på Solid Park Arena.

Karwan Safari svarade för en iskall chipp fram till 2–1 med 20 minuter kvar att spela, men på stopptid kunde Taylor Silverholt pricka in slutresultatet 2–2, som gör att tabelltvåan MAIF nu har fem poäng ned till både Jönköpings Södra och IK Brage, som möts imorgon på Domnarvsvallen.

I den nedre delen av tabellen tog IF Brommapojkarna tre tunga poäng hemma mot Dalkurd FF. Gästernas Ahmed Awad satte sitt tionde mål för säsongen med ett direktskott i den första halvleken, men två mål av Philip Hellquist efter fasta situationer efter pausvilan vände på steken och säkrade en 2–1-vinst för BP.

Foto: bildbyrån

Öster värvar offensiv mittfältare från Danmark

3 jun 2020
Östers IF presenterade under onsdagen Marc Rochester Sörensen som nyförvärv. – Det känns väldigt bra att få vara på plats, säger den offensive mittfältaren.

Datum och tid för de inledande omgångarna är fastställda

2 jun 2020
Spelschemat för Allsvenskan och Superettans omgång 1-3 är klart. Allsvenskan inleds söndag den 14 juni och Superettan på tisdag den 16 juni.

Så här spelas de första omgångarna

29 maj 2020
Superettan och Allsvenskan har lottats om. Den så kallade krisgruppen med representanter från Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam fastställde idag de tre första omgångarna.

Klartecken till spel – seriestart 14 juni

29 maj 2020
Regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) gav idag klartecken till en uppstart för Allsvenskan och Superettan enligt plan den 14 juni. – Vi är mycket tacksamma för att myndigheten tagit till sig de protokoll vi tagit fram så att vår säsong kan börja den 14 juni, och att de delar vår uppfattning att vi kan börja spela utan att det skulle bidra till ökad smittspridning i samhället, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Fem byten i de högre förbundsserierna 2020

28 maj 2020
Svenska Fotbollförbundets styrelse har beslutat om ändringar i SvFF:s Tävlingsbestämmelser rörande spelarbyten i de högre förbundsserierna. Under säsongen 2020 kommer fem spelarbyten, vid högst tre bytestillfällen, att tillåtas vid matcher i Allsvenskan, Superettan, Ettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan säsongen 2020 (inklusive kval till dessa tävlingar) samt vid de återstående matcherna i Svenska Cupen, herrar, 2019/20. Som en konsekvens har man också beslutat att fem spelare per lag får värma upp samtidigt under pågående match i de berörda serienivåerna och kvalspelen.

FIFA tillåter extra transferfönster

28 maj 2020
FIFA har efter moget övervägande nu lämnat besked och beviljat SvFF att öppna upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna.

Konkurrensen positiv för GAIS

21 maj 2020
Längre försäsong, mer tid att spela ihop truppen och fler spelare i bra form. Stefan Jacobsson, ny tränare i GAIS, ser positivt på hur hans truppbygge ser ut inför årets säsong.

Umeås Yoel Embaye ger aldrig upp

20 maj 2020
Som nioåring kom Yoel Embaye från Eritrea till Sverige, och kulturkrockarna var förstås många. Som att fotbollsplanerna innehöll gräs och var tillgängliga för alla. – Jag blev förvånad över att man bara fick gå in och spela sådär. Det var bara att ta för sig, säger Umeå FC-talangen i en längre intervju med Unicoach.

Svenska Cupen uppskjuten tills vidare

19 maj 2020
SvFF:s Förbundsstyrelse har vid möte tisdagen 19 maj beslutat att, i avvaktan på Folkhälsomyndighetens snara besked om återstart av elitfotbollen - vilket är av avgörande betydelse för svensk fotboll – skjuta upp Svenska Cupen, herr 2019/2020, tills vidare.

Tiotalets skyttekungar i Superettan

17 maj 2020
Erik Björndahl satte 20 bollar i nät och vann skytteligan i Superettan 2019. Minns du de andra skytteligavinnarna från tiotalet?

Vi accepterar inte ett yrkesförbud

15 maj 2020
Hela världen har drabbats på ett brutalt sätt av förekomsten av viruset kallat Covid-19, så också Sverige. Den svenska statens hållning är att i första hand minska smittspridningen i samhället och såväl företag som egna individer har tilldelats ett stort eget ansvar. Vi anser att en öppning av den svenska elitfotbollen varken skulle öka smittspridningen i landet eller motsäga det egna individuella ansvaret.

Svensk fotboll kommenterar FHM-möte

15 maj 2020
Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet och intresseorganisationerna SEF och EFD hade under fredagen ett nytt möte med Folkhälsomyndigheten, där förutsättningarna för att återstarta den professionella dam- och herrfotbollen diskuterades vidare.