Decimerat Varberg vann mot GAIS

För andra gången den här säsongen lyckades ett decimerat Varbergs BoIS vinna mot GAIS. I dagens sena matcher fick IF Brommapojkarna jubla mot Dalkurd FF medan Mjällby AIF kvitterade sent mot Västerås SK.

GAIS kämpar för att hålla sig ovanför det negativa kvalstrecket, medan Varbergs BoIS ligger på uppflyttningsplats till Allsvenskan.

Det blev gästerna som stärkte sin position i tabellen efter lördagens möte i Göteborg, så Anton Liljenbäck sent kontrade in 1–0 för BoIS.

Innan dess hade Varberg haft flera vassa lägen att ta ledningen i den första halvleken, men på tilläggstid innan pausvilan visades gästernas Adama Fofana ut, och GAIS fick chansen att spela med en man mer i den andra halvleken.

August Wängberg var nära att ge hemmalaget ledningen i den 77:e minuten, men han fick en snedträff i öppet läge efter Karl Bohms precisa högerinlägg.

Istället kunde Astrit Seljmani driva upp en kontring och servera Liljenbäck, som tryckte upp 1–0 i vänstra krysset med ett direktskott i minut 85 – ett mål som blev matchens enda.

vasteras-mjallby-2

Senare under dagen tog Västerås SK emot ett annat uppflyttningsjagande gäng; Mjällby AIF. VSK tog ledningen genom Emil Skogh i den 22:a minuten, men Bubacarr Jobes kvittering i den andra halvleken återställde det oavgjorda läget på Solid Park Arena.

Karwan Safari svarade för en iskall chipp fram till 2–1 med 20 minuter kvar att spela, men på stopptid kunde Taylor Silverholt pricka in slutresultatet 2–2, som gör att tabelltvåan MAIF nu har fem poäng ned till både Jönköpings Södra och IK Brage, som möts imorgon på Domnarvsvallen.

I den nedre delen av tabellen tog IF Brommapojkarna tre tunga poäng hemma mot Dalkurd FF. Gästernas Ahmed Awad satte sitt tionde mål för säsongen med ett direktskott i den första halvleken, men två mål av Philip Hellquist efter fasta situationer efter pausvilan vände på steken och säkrade en 2–1-vinst för BP.