Degerfors besegrade Varberg – Björndahl tvåmålsskytt

En stark första halvtimma såg till att Degerfors IF gick till pausvila med 3-0 i ryggen. Ett underläge som serieledande Varbergs BoIS inte kunde vända.

Redan i den första minuten lyfte Degerfors Erik Björndahl sitt sjunde mål för säsongen när han överlistade August Strömberg i Varbergs mål efter slarv i gästernas försvar.

Bara åtta minuter senare fick Strömberg vittna nätet, och Björndahl, jubla igen. Framspelad av Erik Lindell gjorde Björndahl, från nära håll, sitt andra till stor glädje för publiken på Stora Valla. Men det var inte nog med det.

I den 26:e minuten lyfte Lindell in ett inlägg från höger. Bollen var perfekt och Oliver Ekroth kunde möta den med pannan och trycka in 3-0 för hemmalaget.

I den andra halvleken försökte Varberg förtvivlat att skapa något framåt, men trots stort bollinnehav kom inte reduceringen förrän det bara var fyra minuter kvar av ordniarie speltid. Keanin Ayer gjorde sitt första mål i den grönsvarta tröjan, men några poäng blev det inte idag.

Segern innebär att Degerfors just nu är åtta i tabellen. Varberg är kvar i topp på Superettan, men det här var lagets tredje raka förlust och lagen bakom närmar sig snabbt.

I den andra tidiga matchen som spelades vann Jönköpings Södra med 2-0 mot Dalkurd FF på bortaplan. J-södra fortsätter närma sig toppen och är nu bara fem poäng efter Varberg på sin fjärdeplats. Dalkurd är sjua och har fortsatt häng på de allsvenska kvalplatserna.

Kvällsmatchen mellan BP och IK Brage stod 1-1 i paus. Ett tidigt 2-1 mål för gästernas Seth Hellberg såg till att Borlängelaget tog tillbaka tredjeplatsen i tabellen.