Degerfors tog gruvlig revansch på HBK

Degerfors IF rycker i tabelltoppen efter en klar 4–1-seger borta mot tvåan Halmstads BK under måndagskvällen.

I omgång 15 vann Halmstads BK med 2–0 borta mot Degerfors IF och krympte avståndet mellan lagen i tabelltoppen till en målskillnadsaffär. Under måndagen tog DIF gruvlig revansch med en klar 4–1-seger på Örjans Vall.

HBK släppte in ett enda mål under augusti, och målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist utsågs till Månadens spelare i Superettan. I kvällens möte var han maktlös när Degerfors radade upp målchanser.

I den 34:e minuten öppnade gästernas Villiam Dahlström målskyttet från nära håll efter ett perfekt högerinlägg från Erik Lindell. I inledningen av den andra halvleken räddade Nilsson Säfqvist ett friläge i den 48:e minuten innan Dahlström i öppet läge lade in 2–0 tio minuter senare. Kort därefter utökade Johan Bertilsson, som assisterat till det föregående målet, till 3–0 genom att styra in ett vänsterinlägg.

Rasmus Wiedesheim-Paul putsade siffrorna genom att reducera från straffpunkten, men på stopptid kunde José Segura Bonilla lägga in 4–1 i öppet mål.