Delad poäng i Växjö

Varbergs BoIS tog en viktig poäng i bortamötet med Östers IF. Matchen i Växkjö slutade 1-1 efterhåll från Dragan Kapcevic och Nahom Netabay.

Precis som alla andra arenor gjort under sommaren bjöd Myresjöhus Arena in Östers IF, Varbergs BoIS, domarna och publiken med strålande sol och hög värme. När matchen drog igång hade kvicksilvret letat sig upp på 26 grader.

Gästande Varbergs BoIS började bäst och hade bollen mest under den första halvtimmens spel. Men de grönsvarta lyckades inte utnyttja de halvchanser som skapades och det straffade sig.

Efter 27 minuter utnyttjade hemmalaget istället ett misstag i Varbergs backlinje och tryckte in 1-0. Dragan Kapcevic var sist på bollen och gjorde med det sitt femte mål för säsongen.

Båda lagen skapade möjligheter, men chanserna blev aldrig helt klara. När domare Fredrik Hansson blåste för paus stod det fortfarande 1-0 till hemmalaget.

Precis i starten av den andra halvleken fick Varberg ett lysande läge att kvittera. Fem anstormande spelare kom mot två försvarande Öster-backar, men istället för att utnyttja det numerära överläget togs ett avslut från dålig vinkel. Målvakten Darmin Sobo, som blev inbytt i paus, behövde inte anstränga sig för att avvärja läget.

Utjämningen skulle dock komma. Nahom Netabay tog tag i bollen på den offensiva planhalvans högerkant. Han utmanade backlinjen, fintade sig inpå i banan och tog ett avslut med vänsterfoten.  Kvitterat för Varberg.

Minuten senare fick Öster en gyllene möjlighet att ta ledningen igen. Men Johannessons avslut i höjd med straffpunkten räddades av Matt Pyzdrowski i Varbergs mål.

Inför matchen låg gästerna på negativ kvalplats samtidigt som det småländska hemmalaget låg på sjunde plats. Den tabelldistansen var inte tydlig under de här 90 minuterna och de 2315 åskådarna fick se en mycket jämn match som blåstes av på 1-1.