Delad pott mellan botten och toppen

4 oktober, 2021 kl 20:55 Måndagskvällens matcher i Superettan gav en poäng var för Vasalunds IF, IFK Värnamo, IK Brage och Östers IF.

Vasalunds IF – IFK Värnamo: 1–1
Nykomlingesmöte på Skytteholms IP, men vitt skilda verkligheter för hemmalaget Vasalund och gästande Värnamo. VIF parkerar sist i Superettan medan IFK överträffat alla förväntningar och ligger i serieledning – positioner som klubbarna innehar även efter måndagskvällens möte. Nikola Vasic gav hemmalaget ledningen med ett avslut i öppet läge i den 57:e minuten medan Värnamos kvitteringsmål nickades in av Christian Moses efter hörna.

IK Brage – Östers IF: 2–2
Målen föll i den första halvleken när Brage välkomnade Öster till Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Leonard Pllana stod för matchens prestation då han från halva planen sprang in med 1–0 för hemmalaget i den 13:e minuten. Öster, som kom till Borlänge med fem raka matcher utan förlust i bagaget, kvitterade genom formstarke Nicolas Mortensen efter en halvtimmes spel. Hemmalaget återtog ledningen illa kcickt då Pontus Hindrikes dök upp med ett sällsynt mål efter hörna, men strax innan halvtid var gästerna tillbaka igen då Alex Thor Hauksson slog in 2–2 med ett lågt vänsterskott.

Foto: Bildbyrån

Blytung stopptidsseger för Brage

17 okt 2021
IK Brage klättrar rejält i tabellen efter söndagens bortaseger mot toppaspirerande Norrby IF.

IFK Värnamo fortsätter vinna

16 okt 2021
Nykomlingen IFK Värnamo plockade en ny trea borta mot GAIS och toppar tabellen med fem omgångar kvar att spela.

Linus Hallenius är Månadens Spelare igen

15 okt 2021
GIF Sundsvalls anfallare Linus Hallenius plockar hem Månadens Spelare i september, vilket gör att han vinner utmärkelsen för andra månaden i rad. – Min form har varit precis som lagets. Vi har varit starka, då är det lättare att skina individuellt, säger Hallenius.

Henrik Åhnstrand är Månadens Tränare

15 okt 2021
GIF Sundsvall har gått som tåget i Superettan, vann fyra av fem matcher i september och är med i toppstriden på allvar. För lagets fina prestation belönas Henrik Åhnstrand med priset som Månadens Tränare.

Delad pott mellan J-Södra och Giffarna

14 okt 2021
GIF Sundsvall skaffar sig luft ned till tredjeplatsen efter 1–1 borta mot Jönköpings Södra under torsdagskvällen.

Simon Johansson tremålshjälte för VSK

5 okt 2021
I jakten på nytt kontrakt plockade Västerås SK tre viktiga poäng hemma mot GAIS. Samtidigt kryssade Trelleborgs FF och Landskrona BoIS i ett hett Skånederby.

Nominerade till Månadens Spelare och Tränare i september

5 okt 2021
Tre formstarka målskyttar tävlar om priset som Månadens Spelare i Superettan. Samtidigt hittas de nominerade till Månadens Tränare hos GIF Sundsvall, Östers IF och IFK Värnamo.

Delad pott mellan botten och toppen

4 okt 2021
Måndagskvällens matcher i Superettan gav en poäng var för Vasalunds IF, IFK Värnamo, IK Brage och Östers IF.

Akropolis drog längsta strået mot AFC

3 okt 2021
Akropolis IF tar tre viktiga poäng i streckstriden efter att Cesar Weilid avgjort söndagens hemmamöte med AFC Eskilstuna.

IFK Värnamo utökar serieledningen

30 sep 2021
Serieledande IFK Värnamo har sex poäng ned till närmsta lag i tabellen efter torsdagskvällens 3–2-seger hemma mot Västerås SK.

Fjärde raka för Sundsvall

29 sep 2021
Publiken var tillbaka på Superettanarenorna och de fick bland annat se ett sprakande Göteborgsderby och ett GIF Sundsvall som tog sin fjärde raka seger.

Förebyggande arbete för framtida publikmatcher

29 sep 2021
Elitfotbollen gör sig redo att öppna upp läktarna på nytt. Parallellt med det läggs ett visst fokus på det förebyggande arbetet att freda samhället mot framtida virus. – Vi har sedan i somras ett samarbete med Pandemifonden som främjar kunskap och forskning och som förhoppningsvis bidrar till att vi aldrig hamnar i den här situationen igen, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.