Diawara matchvinnare för BoIS

Örebro SK kom tillbaka från ett tvåmålsunderläge på Landskrona IP, men Ousmane Diawara skulle bli matchvinnare för BoIS med sitt 3–2-mål i den andra halvleken.

Landskrona BoIS – Örebro SK: 3–2
Camil Jebara var inblandad i allt när Landskrona BoIS gick upp i en 2–0-ledning hemma mot Örebro SK. 1–0 placerade han in själv, och sedan var han kylig då han väntade in rätt läge för att ge Ousmane Diawara chansen att sätta 2–0 – och anfallaren tackade och tog emot. Men ÖSK reste sig och fick först in 2–1 genom Noel Milleskog, och när Adi Fisic fintade bort sin försvarare och lade in bollen lågt i inledningen av den andra halvleken var det kvitterat. Men Diawara skulle bli matchhjälte för BoIS idag. I den 74:e minuten var det han som slog in 3–2 i öppet läge efter en väl utförd frisparksvariant av hemmalaget.

Skövde AIK – Trelleborgs FF: 2–3
Trelleborg kunde fira säsongens första bortaseger efter en svängig drabbning på Södermalms IP. Mouhammed Ali-Daini klackade in 1–0 för TFF efter en hörnvariant efter en kvarts spel, och innan halvleken var över hade Filip Bohman lagt in 2–0 från nära håll. Men Skövde reste sig, liksom Örebro tidigare under dagen, och kom ikapp. Hugo Engström nickade in 2–1 på hörna och Filip Schyberg skarvade in 2–2 på ett långt inkast. Men precis som i Skåne tidigare under dagen så skulle upphämtningen vara förgäves då Bohman blev tvåmålsskytt för Trelleborg i slutminuterna: 3–2-målet sköt han in efter en kvick vändning i offensivt straffområde.

GAIS – Jönköpings Södra: 0–1
GAIS åkte på säsongens första poängtapp på hemmaplan när J-Södra kom till Gamla Ullevi under lördagen. I slutet av en mållös första halvlek blev Richard Friday utvisad för hemmalaget efter att ha samlat på sig två gula kort, men det dröjde till den 89:e minuten innan gästerna hotade tillräckligt för att spräcka målnollan. Daniel Strandsäter tryckte av ett distansskott som styrde på hemmaspelare och gick hela vägen in i mål, och Jönköpings Södra tog samtliga tre poäng idag.