Dit går Muhsin och Haglunds prispengar

1 juli, 2022 kl 19:04 Amar Muhsin skänker sina prispengar från Månadens Spelare till Grunden, medan Halmstads BK:s tränare Magnus Haglund skänker sina 10 000 kr från Månadens Tränare till HBK:s CSR-projekt Kompissnack.
– Vi i föreningen arbetar för att främja barns- och ungas psykiska hälsa, att minska segregationen samt att öka delaktigheten och jämlikheten, säger Haglund.

I Superettan blev Amar Muhsin i AFC Eskilstuna Månadens spelare i maj. AFC Eskilstuna-anfallaren väljer att pengarna ska gå till föreningen Grunden, som är en förening som riktar sig till både vuxna och barn med funktionsvariationer och psykisk ohälsa. Föreningens syfte är att erbjuda sina medlemmar möjligheten att hitta på aktiviteter för att skapa gemenskap och en mötesplats där alla kan känna sig trygga. Mushin motiverar valet på följande sätt.

– Jag tycker att alla barn förtjänar det bästa och jag vill inte att deras sjukdom eller diagnos ska förhindra dom från att hitta glädje och gemenskap. Alla behöver glädjestunder för att få kraft att fortsätta kämpa trots en tuff vardag.

Magnus Haglund i Halmstads BK blev Månadens tränare i Superettan. Han väljer att skänka pengarna till klubbens CSR-projekt Kompissnack.

– Jag skänker pengarna till ”Kompissnack” där vi i föreningen arbetar för att främja barns- och ungas psykiska hälsa, att minska segregationen samt att öka delaktigheten och jämlikheten. Våra spelare är med ute på skolor och pratar om bemötande, mobbing och psykisk ohälsa. Det är ett viktigt projekt som jag känner varmt för, säger Magnus Haglund.

Öster ny trea efter storseger i toppmötet

4 okt 2022
Östers IF körde över BP på Visma Arena under måndagskvällen. Hemmalaget vann med 4–1 och går därmed upp på tredje plats i tabellen.

Hamidovic hjälte för J-Södra

3 okt 2022
Jönköpings Södra plockade tre poäng i Trelleborg efter ett hattrick av Edin Hamidovic.

Viktig VSK-trea i Göteborg

2 okt 2022
Herman Magnusson och Simon Johansson gjorde målen när VSK tog sig upp över kvalstrecket. I Borås delade Norrby och Skövde på poängen.

Örebro SK bortavann på Tunavallen

1 okt 2022
Örebro SK fick med sig alla tre poäng från lördagens tidiga möte med AFC Eskilstuna.

Granath Månadens Spelare igen

29 sep 2022
För andra månaden i rad plockar Västerås SK:s Viktor Granath hem priset som Månadens Spelare i Superettan.

Christer Mattiasson Månadens Tränare

29 sep 2022
Nykomlingen BP går som tåget och nu plockar lagets tränare Christer Mattiasson hem priset som Månadens Tränare i Superettan i september.

Nominerade till Månadens Tränare i september

23 sep 2022
Tre nya BP-segrar gör att Christer Mattiasson återigen är nominerad till Månadens Tränare i Superettan. Även Billy Magnusson och Magnus Powell finns bland finalisterna.

De kan bli Månadens Spelare i september

23 sep 2022
Viktor Granath och Alexander Johansson är nominerade till Månadens Spelare i Superettan för andra gången i rad. Från september får de sällskap av BP:s Oscar Pettersson.

Styrkebesked från Skövde i toppstriden

18 sep 2022
Skövde AIK bättrar på målskillnaden och ökar avståndet till AFC Eskilstuna i tabellen. Detta efter att man vunnit söndagens möte mellan lagen med klara 4–0.

Islossning för Dalkurd mot Utsikten

17 sep 2022
Dalkurd fick fart på målskyttet i lördagens 4–1-seger hemma mot Utsiktens BK. Lördagen bjöd även på segrar för Örebro SK, Östersunds FK, BP och Halmstads BK.

Hit går vinstpengarna i augusti

16 sep 2022
Varje månad ger elitfotbollens huvudsponsor Unibet 10 000 kronor till vinnarna för Månadens spelare och tränare i Allsvenskan och Superettan, att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb.

Fullsatta arenor 2022 – Aldrig mer tomma läktare

14 sep 2022
Efter två säsonger utan publik på läktarna så är det extra glädjande att vi under säsongen 2022 kan sätta nya publikrekord. Detta hade inte varit möjligt utan virusforskning. – Utan forskning så hade det inte funnits vaccin mot covid-19. Utan kunskap vet man heller inte vilka restriktioner som ger rätt effekt. Då hade vi troligen fortfarande levt med restriktioner och lidande, utan möjlighet att få tillbaka publiken till läktarna. Vi inom elitfotbollen är oerhört tacksamma för samarbetet vi har med Pandemifonden, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.