Djuric vackra frispark visade vägen mot Degerfors

Dusan Djuric gav Halmstads BK ledningen på en finurlig frispark redan efter nio minuters spel. Av bara farten gjorde Wiedesheim-Paul 2-0 drygt fem minuter senare. Gästerna försökte komma ikapp, men Malkolm Nilsson stod i vägen.

Hemmalaget Halmstad började starkast i mötet med Degerfors på Örjans Vall. Man skapade ett par farligheter innan tio minuter var spelade. I den nionde minuten fick Dusan Djuric möjligheten på frispark strax utanför straffområdet. Långt ute till höger tänkte nog de flesta att det var ett inläggsläge för den forna landslagsspelaren. Men Djuric visade klass och lyfte elegant in bollen i det första krysset till hemmasupportrarnas stora glädje.

Sju minuter senare ökade Wiedesheim-Paul på till 2-0 för ett offensivt hemmalag. Degerfors jobbade hårt och skapade ett par farliga lägen för att reducera, men när man kom nära nog stod Malkolm Nilsson i vägen.

I den andra halvleken gjorde 17-årige Erik Ahlstrand sitt första seniormål och fastställde slutresultatet till 3-0.

IK Frej Täby kvitterade i den andra halvleken och såg till att serieledande Varbergs BoIS ”bara” fick med sig en poäng hem till västkusten. Halläningarna är dock fortfarande obesegrade och i säker serieledning.

Syrianska FC tog tre viktiga poäng när BP besegrades med 1-0.

I dagens sena match gjorde två sena mål att Jönköpings Södra tog tre nya poäng i mötet med IK Brage. 2-0 till J-Södra och smålläningarna är just nu trea i Superettan.