Drömmål av Pavic – men GAIS räddade kryss

Mattias Pavic gav Östers IF ledningen med ett drömmål, men GAIS kom tillbaka och kvitterade sent genom Carl Nyström.

GAIS tog emot Östers IF i den första matchen i Superettans andra omgång under fredagskvällen. Spelplatsen var Bravida Arena i Göteborg då Gamla Ullevi ännu inte är redo för spel.

Det var GAIS som öppnade allra starkast på Hisingen, och tog sånär ledningen i den 18:e minuter när Karl Bohm löpte sig till ett friläge, men ytterns tåpaj tog i stolpen och gick ut.

Öster lyckades reda ut den inledande stormen och tog sedan ledningen när man stack upp i den 39:e minuten. Mattias Pavic testade lyckan på en lös boll i straffområdet, och högerbreddarens vänstervolley satt som en smäck via ribban in i nät fram till 1-0 för gästerna.

Lagen utbytte vassa chanser strax efter halvtidsvilan men 1-0 till gästerna stod sig ett bra tag. GAIS ökade dock trycket och fick till slut in en kvittering.

På en frisparksvariant blev Carl Nyström helt fri mitt framför mål och den reslige försvararen kunde enkelt stöta in kvitteringen till 1-1 i öppet läge i den 82:a minuten.

Några fler mål blev det inte ikväll och båda lagen står därmed på två poäng efter två spelade matcher i Superettan 2019.