Drömmål när AFC och J-Södra vann på bortaplan

AFC Eskilstuna vann med 1-0 borta mot GAIS samtidigt som Jönköpings Södra vände underläge till 2-1-seger borta mot Gefle IF under fredagskvällen. Båda matcherna bjöd på delikatessmål från distans.

Efter det oavgjorda resultatet i den senaste omgången förde AFC Eskilstuna in sig själva på vinnarspåret igen efter en tung seger borta mot GAIS.

Junes Barny har varit livlig i säsongsupptakten för GAIS och även idag var han nära att näta, men hans skott efter hörna tidigt i matchen räddades av Mihail Ivanov i gästernas kasse.

Efter pausvilan dröjde det fem minuter innan Adnan Kojic från över 20 meters håll chippade in 1-0 för AFC – ett avslut som lämnade Alexander Nadj i hemmamålet på mellanhand.

GAIS var nära att få in en kvittering i slutminuterna, men Edin Hamidovic missade det öppna målet då han i svårt läge avslutade på en retur.

På Gavlevallen tog hemmalaget Gefle IF ledningen mot Jönköpings Södra då Adam Bergmark Wiberg vände upp ioch lade in 1-0 i bortre hörnet i den 28:e matchminuten.

I den 58:e minuten kvitterade 17-årige Peter Gwargis efter ett mönsteranfall av gästerna, och tio minuter senare dundrade han in sitt andra för dagen från en position till vänster utanför straffområdet – en riktig rökare som letade sig hela vägen in i bortre burgaveln.

Resultaten från de första matcherna i omgång åtta innebär att AFC Eskilstuna går upp på andra plats medan Jönköpings Södra klättrat till mitten av tabellen.