Drömmål när Falkenberg och ÖIS kryssade

John Björkengren stod för ett riktigt drömmål när Falkenberg mötte Örgryte – men det räckte inte hela vägen för de gulklädda. I den andra halvleken kvitterade Hannes Sahlin och matchen slutade 1-1. Trots den tappade ledningen går Falkenberg upp i serieledning i Superettan – på målskillnad före Helsingborg.

Det bjöds på en fin inramning i Falkenberg på tisdagskvällen då både hemma- och bortasupportrar slutit upp på Falcon Alkholfri Arena – och de bjöds på en fartfylld match.

Den första halvleken var Falkenbergs och utöver Johan Björkengrens riktiga kanonmål hade hemmalaget flera fina lägen för utökning då de stundtals spelade som i trans. Men 1-0 stod sig till halvtid.

I den andra halvleken började sedan Örgrytes kvitteringsjakt och gästerna från Göteborg var nära ett par gånger om. Absolut närmast var Diego Montiel som prickade stolpen med ett fint distansskott.

Till slut kom också utdelningen, och mycket tack vare just Montiel. Mittfältarens fina frispark gick via fingertopparna på hemmamålvakten Hampus Nilsson upp i ribban, bollen damp sedan ned framför fötterna på Hannes Sahlin som inte gjorde något misstag från nära håll.

Slutresultatet 1-1 betyder att Falkenberg går upp i serieledning i Superettan, på samma poäng men bättre målskillnad än tvåan Helsingborg.