Drömmål och hat trick när J-Södra krossade Norrby

Jönköpings Södra gästade Borås Arena och satte högsta fart direkt. Norrby hade inte en chans att hänga med och i paus stod det 3-0. En kvart in i den andra halvleken stod det 6-0 och innan domaren han blåsa för full tid hann båda lagen trycka in varsitt mål till och matchen slutade 7-1 till J-Södra.

Inför mötet på Borås Arena låg Norrby på femteplats efter en seger och två oavgjorda i de tre första omgångarna. J-Södra å sin sida tog sin första seger i förra omgången. På konstgräset i Borås var det dock inget snack om vilket lag som skulle ta de tre poängen.

Drygt 20 minuter in i matchen gjorde Daryl Smylie sitt första mål för dagen och gav gästerna ledningen. Nyförvärvet Edin Hamidovic uttökade sju minuter senare och Alexander Jallow ökade på av bara farten.

Den andra halvleken hade knappt börjat innan Hamidovic blev tvåmålsskytt. Smylie ville inte vara sämre och gjorde 5-0 efter 55 minuter.

Efter en timmes spel tog J-Södras mittfältare, Amir Al Ammari, emot bollen på egen planhalva. Han tittade upp och såg att Norrbys burväktare var en bit utanför eget mål. Al Ammari klippte till från mittlinjen och bollen seglade in för 6-0.

Med ett par minuter kvar av matchen fick gästerna straff och Edin Hamidovic tryckte upp 7-0 i krysset.

Dijan Vukojevic kunde strax innan slutsignalen trycka in 1-7 från nära håll. Men det var J-Södras dag och den klara segern var allt annat än orättvis.

I dagens andra match avgjorde Dalkurd i slutminuterna mot Mjällby AIF. Joseph Ceesay gav Dalkurd ledningen innan Jacob Bergström kvitterade efter en timma. Med två minuter till 90 spelade Ceesay fram Kerfala Cissoko som avgjorde matchen.