Dubbla mål från Abraham räckte inte – oavgjort på Stora Valla

Sargon Abraham gjorde två nya mål men Brage stod upp bra och lyckades få med sig en poäng hem till Borlänge.

Inför matchen hade Degerfors åtta raka matcher på Stora Valla utan förlust.

Det tog bara fyra minuter innan bortalaget fick en fin chans att ta ledningen. En misslyckad bakåtpassning och lite slarv i Degerfors backlinje gav Simon Alexandersson ett friläge från höger. Han kom dock lite för nära målvakten i hemmalaget som lyckades rädda bollen till hörna.

I den tionde minuten fick Degerfors och Sargon Abraham ett bra läge efter en fin djupledsboll från Ladan. Peter Rosendal i Brage-målet kom ut och gick in hårt mot Abraham och lyckades förhindra ett avslut.

Degerfors var det något bättre laget i den första halvleken även om dominansen inte på något sätt var total. Utdelningen av spelövertaget skulle dock komma.

I den 42 minuten tog hemmalaget ledningen när Sargon Abraham dribblade förbi två spelare och gjorde ett mål, som åtminstone i straffområdet, påminde om det Kurre Hamrin gjorde mot Västtyskland i VM-semifinalen 1958. En fin dribblingsräd från anfallaren som gjorde sitt femte mål i årets seriespel.

På tilläggstid i den första halvleken hittade Brages Simon Stenberg sin namne Alexandersson med ett fint inlägg. Den hårda nicken tog i överkanten av ribban och försvarande Degerforsspelare kunde rensa.

Den andra halvleken blev några minuter försenad då en av de assisterande domarna märkte att nätet i det ena målet släppt. Ett par funktionärer och ett gäng bultband gjorde dock susen och till slut sparkades bollen på Stora Valla igång igen.

Åtta minuter in i den andra halvleken fick Simon Alexandersson ett nytt kanonläge. Ett inspel från Robbin Sellin nådde Alexandersson men Dario Miskic stod för en fantomräddning. I efterdyningarna av läget skapade Brage en hörna och till slut fick man utdelning på sitt fina spel. Robbin Selins hörna klackades i nät av Hjertstrand.

Men lyckan blev inte särskilt långvarig för Borlängeklubben.

Efter 71 minuter blev hemmalagets Viktor Götesson nergjord i straffområdet. Domaren blåste straff och Sargon Abraham placerade in sitt sjätte mål för säsongen.

Men matchen skulle vända igen.

Med sex minuter kvar slog Albin Lundin och Marcus Astvald nickade in 2-2 bakom Dario Miskic.

När klockan placerat 90 hade Brage en boll på mållinjen men Degerfors lyckades rensa.

Närmre än så kom inget av lagen utan matchen slutade 2-2.