Dubbla nyförvärv till Dalkurd

24 mars, 2020 kl 10:10 Förra årets tabellåtta har plockat in två nya spelare. Henry Offia kommer in från IK Sirius och Arash Motaraghebjafarpour plockas in från samarbetsföreningen Uppsala-Kurd.

Det är lugnt på matchfronten, men Dalkurd laddar för fullt och har tagit in dubbla nyförväv. Henry Offia, 20-årig anfallare, lämnar allsvenska IK Sirius och har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Det känns väldigt bra att komma till Dalkurd. Jag hoppas kunna göra det bra här och jag hoppas kunna utvecklas ännu mer som fotbollsspelare här, säger han till sin nya klubbs hemsida.

Förutom Offia har man gjort klart med den 17-årige yttermittfältaren Arash Motaraghebjafarpour. Motaraghebjafarpour kommer från Dalkurds samarbetsklubb Uppsala-Kurd och har skrivit på ett treårskontrakt.

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för A-laget, säger han till klubbens hemsida.

Gazmend Bahtiri, sportchef i Dalkurd, om Motaraghebjafarpour:

– Det är väldigt kul att vi kan lyfta upp ytterligare en talang från de egna leden. Arash har varit med och tränat med oss även förra året och har visat prov på en god utveckling. Vi hoppas att han kan fortsätta ta kliv i sin utveckling nu när han blir en permanent del av vårt A-lag, säger Bahtiri.

FOTO: Bildbyrån

Halmstadduo tampas med ’Giffare’ i Månadens spelare

3 jul 2020
Bland Superettans finalister till Månadens Spelare i juni återfinns två spelare från Halmstads BK och en från GIF Sundsvall.

Pllana fixade Brages första seger

28 jun 2020
IK Brage och Norrby IF vann på bortaplan i eftermiddagens två första matcher.

Umeå vände mot decimerat AFC

27 jun 2020
Nykomlingarna Umeå FC och Akropolis IF tog sina första segrar för säsongen under lördagen.

Spelordning för omgång 7-30 fastställd

26 jun 2020
Spelordningen och preliminära huvuddagar för omgångarna 7-30 är nu satta. I den sjunde omgången kan vi bland annat få se Smålandsderbyt mellan Östers IF och Jönköpings Södra samt IK Brage – Örgryte IS.

Palmlöf: "Varit Sundsvall-supporter så länge jag minns"

26 jun 2020
Som liten bar han en GIF Sundsvall-tröja full med autografer och följde varenda träning med laget under sommarlovet. Idag är 18-årige Albin Palmlöf själv en av klubbens mest spännande spelare. – Men det gäller att vara ödmjuk och inte tro att man är något, säger han i en intervju med Unicoach.se.

Wiedesheim-Paul i målprotokollet igen

23 jun 2020
Dalkurd FF, Östers IF, Jönköpings Södra och Halmstads BK tog tre poäng på tisdagskvällen.

Engblom sänkte Brage

22 jun 2020
GIF Sundsvall tog sin andra raka seger i inledningen av Superettan när man besegrade IK Brage på bortagräs.

Omgång 4–6 av Superettan fastställda

22 jun 2020
Spelschemat för omgång 4, 5 och 6 är klart. Omgång 4 inleds med matcherna Trelleborgs FF–GIF Sundsvall och Jönköpings Södra–Akropolis IF fredagen den 3 juli klockan 19.00.

Norrby gasade ifrån GAIS i andra halvlek

21 jun 2020
Norrby IF vann mot GAIS medan nykomlingarna Umeå FC – Akropolis IF och Västerås SK – Degerfors IF slutade oavgjort.

Målrik premiäronsdag

17 jun 2020
Tre matcher avslutade premiäromgången i Superettan och vi bjöds på många och snygga mål.

Sundsvall vände mot Umeå i premiären

16 jun 2020
Premiärdagens matcher är över. Det hela slutade med segra för GIF Sundsvall, GAIS, Västerås SK och Trelleborgs FF, medan Akropolis IF och Dalkurd FF spelade 0–0.

Genomgång: Umeå FC till Östers IF

15 jun 2020
Superettan sparkar äntligen igång 16 juni. Fram till dess går vi igenom lagen i alfabetisk ordning, fyra åt gången. I den sista delen går vi igenom Umeå FC, Västerås SK, Örgryte IS och Östers IF.