Efterlängtad seger för Örgryte

Örgryte IS vann för första gången på sex matcher då man tog en 2-0-seger hemma mot Syrianska FC.

Efter den fina starten på säsongen har Örgryte IS inte haft resultaten med sig under den senaste tiden. Till skillnad från tisdagskvällens motståndare Syrianska FC, som kom till kvällens möte med en 1-0-vinst i bagaget, hade ÖIS sex raka utan seger – en svit som nu är bruten.

Matchens första mål kom tidigt, och det kom efter att ÖIS satt hög press på Syrianska och därmed vunnit bollen i ett farligt läge. Gustav Ludwigson frispelade Ailton Almeida, som var kylig i friläget och placerade in 1-0 i den 13:e minuten.

Trots chanser åt båda hållen, bland annat ett par mål som blåstes av för offside, stod sig 1-0 till den 89:e minuten. Ett mönsteranfall av Örgryte ledde fram till nästa mål, då Simon Nilsson lobbade fram Ludwigson, som osjälviskt passade Fredrik Zanjanchi som kunde slå in 2-0 i öppet mål.