Egnell tremålshjälte för GAIS

GAIS tog tre viktiga poäng när IK Brage besegrades på bortaplan och Adam Egnell stod för tre av lagets fyra mål. Vasalund avgjorde sent och Norrby och Trelleborg delade på poängen. Senare på kvällen tog Sundsvall sin fjärde seger på de fem senaste matcherna.

Norrby IF – Trelleborgs FF 1-1
Dijan Vukojevic gav hemmalaget ledningen från straffpunkten i slutet av den första halvleken. Anfallarens elfte mål för säsongen, men det blev ingen seger den här gången heller för Norrby. Mohammed Saeids kvitteringsmål för TFF med tio minuter kvar av matchen betydde 1-1, oavgjort och boråsarnas sjunde raka match utan seger. Båda lagen är fortsatt med i striden kring topplaceringarna, TFF på andraplats och Norrby på femte.

AFC Eskilstuna – Vasalunds IF 1-2
Det tog bara två minuter innan hemmalagets York Rafael satte ledningsmålet. Ledningen stod sig fram till det att 20 minuter återstod av matchen. Då placerade Elias Durmaz elegant in kvitteringen för gästerna. Med fyra minuter kvar av matchen kom också gästernas segermål när precis inbytte Alexander Andue hittade nätet till 2-1.

IK Brage – GAIS 1-4
När GAIS gästade IK Brage var det gästernas Adam Egnell som stod för showen. Det var visserligen Daniel Sterner som gav GAIS ledningen, men efter det tog Egnell över. Först satte han tvåan från straffpunkten innan Brage reducwerade precis innan paus. Sju minuter in i den andra satte Egnell sitt andra för dagen och tio minuter senare gjorde han hat trick från straffpunkten. Tre viktiga pinnar för GAIS som är elva i tabellen.

GIF Sundsvall – Landskrona BoIS 1-0
Giffarna tog sin femte seger på de sex senaste och hakar verkligen på i jakten på topplaceringarna. Mot toppkonkurrenten Landskrona BoIS gjorde Erik Andersson matchens enda mål framspelad av Pontus Engblom. De tre poängen innebär att GIF Sundsvall är fyra i tabellen. Sex lag ligger inom fem pong i toppen just nu och allt tyder på att spänningen kommer finnas kvar hela hösten.