Eid sköt en poäng till GAIS mot HIF

Helsingborgs IF mister förstaplatsen i tabellen efter att bara ha fått 1-1 borta mot GAIS under lördagen. Andreas Granqvist gav HIF ledningen i den första halvleken innan Mahmoud Eid satte kvitteringen för hemmalaget i den andra.

Falkenbergs FF gick upp i serieledningen igår efter 3-2 hemma mot IK Brage. Helsingborgs IF skapade mängder med chanser borta mot GAIS idag, men lyckades inte återta förstaplatsen efter att matchen på Gamla Ullevi slutat 1-1.

Damir Mehic gjorde det mesta rätt i GAIS-kassen idag, och han hade mycket att göra. Både Mamudo Moro och Rasmus Jönsson skaffade sig jättelägen i straffområdet i den första halvleken, men båda gångerna kunde Mehic avvärja.

Åt andra hållet hade bland annat Edin Hamidovic ett friläge, men på en svårt studsande boll avslutade anfallaren över ribban.

När Mehic sedan gjorde sitt enda misstag idag straffades man hårt. När han skulle ta ned en frispark fick han inte grepp om bollen, som istället gick rakt på en liggande Andreas Granqvist och in i mål fram till 1-0 för HIF.

Med ett mål i ryggen växte Helsingborg och skapade flera lägen att utöka ledningen efter pausvilan. Rasmus Jönsson hade en lyftning i ribban och en nick av Wanderson räddades på mållinjen, men istället för ett andra mål för gästerna skulle hemmalaget kvittera.

Kalle Joelsson i HIF-målet tippade undan ett högt inlägg i den 69:e minuten, men inte bättre än att den landade rakt hos Calle Wede, vars misslyckade avslut hamnade hos Mahmoud Eid som kunde slå in 1-1 i halvöppet mål.

Jönsson hade sedan en till ribbträff för Helsingborg, strax efter att Mehic gjort ännu en viktig räddning på ett avslut av Mikael Dahlberg. Men det stannade vid ett mål för både HIF och GAIS idag, som därmed delar på poängen.