Erixon ny huvudtränare i GAIS

6 september, 2019 kl 13:22 36 år efter sitt senaste uppdrag i GAIS är Tomas Erixon tillbaka, nu som huvudtränare. Han presenterades av klubben på fredagen.

Erixon har de senaste tolv åren varit verksam i Aneby SK, vars herrlag hör hemma i division 4. Det är med andra ord en helt ny verklighet som väntar för 64-åringen.

Vid sin sida har han Patrik Ingelsten och Kenneth Gustafsson som båda varit ansvariga för laget sedan Bosko Orovic lämnade i mitten av juli.

– Jag kommer att ha ett delat ansvar för laget ihop med Patrik men exakt hur vi kommer att fördela uppgifterna mellan oss och även övriga ledare kommer vi att klara ut under de kommande dagarna. Den nuvarande ledarstaben har gjort ett bra jobb och de har ett högt förtroende i spelartruppen så det är naturligt att Patrik fortsätter att leda den dagliga verksamheten, säger Tomas Erixon till GAIS webbplats.

Enligt honom är en av uppgifterna framöver att "stärka spelarnas självförtroende".

– När jag har tittat på GAIS senare matcher så tycker jag att försvarsspelet varit i det närmaste klockrent, men det finns nog fortfarande delar i offensiven som kan bli bättre och där kan det hjälpa mycket just om spelarna inser och tror på sin förmåga, konstaterar han.

Erixon har tidigare representerat GAIS som spelare, säsongerna 1982-83. Hans första match som huvudtränare blir hemma mot Halmstads BK den 13 september.

Göteborgsklubben ligger för tillfället på tolfte plats i Superettan, en poäng före kvalplacerade Syrianska.

Jönköpings Södra kämpade sig till poäng i Stockholm

23 feb 2020
Både Jönköpings Södra och AFC Eskilstuna kryssade i sina premiärer av Svenska Cupen. För Halmstads BK, GAIS och Örgryte IS blev det förluster mot allsvenskt motstånd.

Dalkurd nära upphämtning mot Djurgården

22 feb 2020
Dalkurd FF imponerade spelmässigt borta mot Djurgården, men föll med 3–2 i Svenska Cupen-mötet på Tele2 Arena. Även för IK Brage och Västerås SK:s del blev det förlust borta mot allsvenskt motstånd.

Abdul Razak klar för ÖIS

21 feb 2020
Örgryte IS förstärker mittfältet med Abdul Razak, som lämnade IK Sirius efter den gångna säsongen. – Jag har haft en bra dialog med de som jobbar för klubben sedan december så jag är glad att det blev klart, säger Razak.

Umeå värvar ukrainsk mittback

20 feb 2020
Myroslav Mazur är klar för nykomlingen Umeå FC. Den ukrainske mittbacken har kritat på för två år med klubben. – Jag fick en väldigt bra bild av klubben, staden och mina lagkamrater, säger Mazur, som provspelat med UFC.

Erik Lund fortsätter i Ljungskile

18 feb 2020
Ljungskile SK: s Erik Lund fortsätter som högerback och assisterande tränare i klubben efter att ha skrivit på ett nytt kontrakt. – Det var viktigt för alla parter att det känns rätt, och det gör det nu. Det känns jätteskönt, säger Lund.

Akropolis värvar rutinerade Pehrsson

14 feb 2020
Superettan-nykomlingen Akropolis IF förstärker truppen med 31-årige mittbacken Oscar Pehrsson. – Jag ser verkligen fram emot att kliva ut och kämpa om poäng för Akro, säger Pehrsson.

Kouakou tvåmålsskytt i ny Brage-seger

12 feb 2020
IK Brage vann med 4–2 mot ryska högstaligalaget FC Ural i en träningsmatch under onsdagen efter bland annat två mål av Christian Kouakou.

Degerfors vill bygga självförtroende

11 feb 2020
Degerfors IF gästar Nyköpings BIS i en träningsmatch ikväll. – Vi vill få lite självförtroende igen, säger tränaren Andreas Holmberg.

Orlov ställer skorna på hyllan

8 feb 2020
Jakob Orlov har spelat nästan 170 matcher i de två högsta serierna i Sverige. Han har testat lyckan i Norge och kvalat till Europa med Gefle IF. Nu avslutar han sin proffskarriär.

VSK "börjar bygga något bra"

6 feb 2020
Imorgon spelar Västerås SK träningsmatch mot seriekollegan AFC Eskilstuna. – Det känns som att vi har en bra känsla i gruppen och att vi börjar bygga någonting bra, säger nyförvärvet David Engström.

Lista: Övergångar vintern 2020

5 feb 2020
Med två månader kvar till Superettans säsongsstart är vinterns övergångsfönster öppet på vid gavel. Här är en sammanställning av de övergångar som hittills skett inför säsongen.

Chennoufi återvänder till Umeå FC

4 feb 2020
Umeå FC har gjort klart med en nygammal mittfältare. Adam Chennoufi återvänder till klubben. – Det känns fantastiskt att vara tillbaka, säger 31-åringen.