Erixon ny huvudtränare i GAIS

6 september, 2019 kl 13:22 36 år efter sitt senaste uppdrag i GAIS är Tomas Erixon tillbaka, nu som huvudtränare. Han presenterades av klubben på fredagen.

Erixon har de senaste tolv åren varit verksam i Aneby SK, vars herrlag hör hemma i division 4. Det är med andra ord en helt ny verklighet som väntar för 64-åringen.

Vid sin sida har han Patrik Ingelsten och Kenneth Gustafsson som båda varit ansvariga för laget sedan Bosko Orovic lämnade i mitten av juli.

– Jag kommer att ha ett delat ansvar för laget ihop med Patrik men exakt hur vi kommer att fördela uppgifterna mellan oss och även övriga ledare kommer vi att klara ut under de kommande dagarna. Den nuvarande ledarstaben har gjort ett bra jobb och de har ett högt förtroende i spelartruppen så det är naturligt att Patrik fortsätter att leda den dagliga verksamheten, säger Tomas Erixon till GAIS webbplats.

Enligt honom är en av uppgifterna framöver att "stärka spelarnas självförtroende".

– När jag har tittat på GAIS senare matcher så tycker jag att försvarsspelet varit i det närmaste klockrent, men det finns nog fortfarande delar i offensiven som kan bli bättre och där kan det hjälpa mycket just om spelarna inser och tror på sin förmåga, konstaterar han.

Erixon har tidigare representerat GAIS som spelare, säsongerna 1982-83. Hans första match som huvudtränare blir hemma mot Halmstads BK den 13 september.

Göteborgsklubben ligger för tillfället på tolfte plats i Superettan, en poäng före kvalplacerade Syrianska.

Andra raka bortasegern för BP

22 sep 2019
IF Brommapojkarna tog sin andra raka bortaseger när ett decimerat Mjällby AIF besegrades med 2–0 under söndagen.

Varberg dagens stora vinnare

21 sep 2019
Varberg gjorde vad som krävdes och besegrade Syrianska utan problem. Samtidigt tappade toppkonkurrenten J-Södra viktiga poäng i toppen.

Örgryte hakar på i toppen

20 sep 2019
Örgryte tog en blytung seger hemma mot toppkonkurrenten Brage – IK Frej Täby slog GAIS med 1–0.

”Jag vill inte vara på någon annan plats”

20 sep 2019
IK Brages nyblivne liberianske landslagsman tillika Månadens spelare i augusti minns tillbaka till en av de bästa månaderna i hans karriär och berättar hur han hittat sig själv och vuxit som person i Borlänge.

Tredje raka segern för Degerfors

17 sep 2019
Erik Björndahl satte sitt 13:e mål för säsongen när Degerfors IF vann med 2–1 hemma mot topplaget Mjällby AIF.

Lidberg bakom efterlängtad BP-seger

16 sep 2019
IF Brommapojkarna bortabesegrade Västerås SK under måndagskvällen. Isac Lidberg blev matchhjälte för gästerna med en assist och ett mål i 2–1-segern.

Anton Lundin ledde Brage till seger

15 sep 2019
Anton Lundin gjorde två av målen när IK Brage vann med 3–1 mot Dalkurd FF inför årets bästa publiksiffra på Domnarvsvallen. I dagens sena match spelade Norrby IF och Varbergs BoIS 1–1.

J-Södra derbyvinnare efter två straffmål

14 sep 2019
Jönköpings Södra besegrade Östers IF i lördagens smålandsderby på Myresjöhus Arena. Samtidigt tog IK Frej Täby tre tunga poäng borta mot Syrianska FC.

Safiu avgjorde på Gamla Ullevi

14 sep 2019
En stabil insats av Trelleborgs FF gav tre poäng borta mot Örgryte IS efter att Abdul Safiu placerat in matchens enda mål i den första halvleken.

Viktig poäng för GAIS

13 sep 2019
En chansfattig match på Gamla Ullevi slutade oavgjort när Halmstads BK gästade GAIS. En viktig pinne för GAIS som är indragna i bottenstriden.

Fotboll och samhället – nu också med Superettans engagemang

13 sep 2019
Svensk Elitfotboll lanserade i somras fotbollochsamhallet.se där de allsvenska klubbarnas totala samhällsengagemang samlades. Nu byggs sidan på med klubbarna i Superettan, vilket gör att elitfotbollens totala samhällsnytta finns samlad på ett och samma ställe. – När 32 lag och två nationella ligor jobbar tillsammans i ett samhälle kommer det inte undgå någon vilken samhällskraft fotbollen är, säger Beatrice Clarke, CSR Manager på Svensk Elitfotboll.

Lumbana bytte mikrofonen mot bollen

12 sep 2019
För tre år sedan spelade Boris Lumbana i Degerfors IF. Efter medverkan i Melodifestivalen såg det senare ut som att han skulle bli kvar i musiken – tills han fann en öppning hos GAIS. – Det är en sjuk känsla! Jag lever drömmen, säger Lumbana till GP.