Falkenberg avgjorde på tio minuter

I den andra halvleken på Gavlevallen såg Falkenbergs FF till att avgöra matchen borta mot Gefle. Tre snabba mål sköt segern och tillfällig serieledning till hallänningarna. I söndagens andra match vann Degerfors IF borta mot IFK Värnamo efter att ha vänt 1-0 till 1-2.

Falkenberg åkte till Gefle med chansen att – med Helsingborgs IF på en match mindre spelad – gå upp i serieledning i Superettan. Matchinledningen var dock hemmalaget Gefles.

Gefle inledde intensivt och missade ett riktigt fint läge under matchens första fem minuter. Den första halvleken slutade dock mållöst och i den andra vaknade gästerna från Halland.

Falkenberg kom ut ur omklädningsrummet och stängde igen matchen snabbt. I den 50:e minuten placerade Christoffer Carlsson in 1-0, i den 54:e nickade John Björkengren in tvåan och i den 58:e rullade Erik Pärsson in 3-0. Sedan var det avgjort.

Segern innebär att Falkenberg är uppe i serieledning i Superettan medan Gefle är kvar i botten.

I söndagens andra match vände Degerfors IF borta mot IFK Värnamo efter att ha legat under med 1-0. Det avgörande 1-2-målet gjordes av Marcus de Bruin.

Resultatet innebär att Värnamo noterade sin första förlust på sju matcher i Superettan.