Falkenberg snäppet vassare än Brage

Falkenbergs FF går upp i serieledning efter att under fredagen ha vunnit en svängig match mot IK Brage med 3-2.

Säsongens första möte mellan Falkenbergs FF och IK Brage blev en målrik historia på Domnarvsvallen. Då vände Falkenberg och vann med 4-3, och även om dagens möte mellan lagen inte bjöd på riktigt lika många mål blev det svängigt, målrikt och dramatiskt den här gången också.

Gästande Brage kom från tre raka förluster, men det märktes knappast i matchinledningen då nykomlingen skapade chans efter chans. Till slut fick man även in 1-0 då Robbin Sellin med ett tungt vänsterskott skickade in ledningsmålet i vänstra krysset från distans.

Sommarvärvningen Christian Kouakou var sedan nära att utöka bortaledningen innan paus, men när han frispelades av Sellin kom Hampus Nilsson ut och räddade anfallarens chippavslut.

Falkenberg är notoriskt starka i andra halvlek den här säsongen, och man satte full fart framåt efter halvtidsvilan idag också. Chisom Egbuchulam tvingade Peter Rosendal i Brage-målet till en räddning med ett lågt skott i den 51:a minuten, och när anfallaren testade med ett direktskott två minuter senare var det kvitterat.

Sellin fortsatte att vara het för Brage och hade två avslut i bra lägen, men när inte Nilsson stod i vägen täckte en FFF-försvarare hans avslut.

Istället för ny Brage-ledning skulle Falkenberg fullborda vändningen då Tobias Karlsson elegant skarvade in 2-1 vid främre stolpen på en hörna i den 70:e minuten.

Bara fyra minuter senare var det dock kvitterat. Återigen var det Sellin som var inblandad, den här gången med en ny framspelning till Kouakou som rullade in 2-2 lågt till vänster.

Men uppflyttningsjagande Falkenberg skulle få sista ordet i matchen. Man lyckades bita sig kvar i straffområdet efter en hörna, och när Per Karlsson tryckte av en hård nick kunde Rosendal bara styra bollen in i eget mål via ribban.

Brage flyttade upp allt man hade för att försöka få till en kvittering i slutminuterna, men när Carlos Garcia fick öppet nickläge i den 95:e minuten smet avslutet strax utanför bortre stolpen. Falkenberg inleder därmed omgång 25 med att gå upp i serieledning efter säsongens 17:e trepoängare.