Fjärde raka segern för J-Södra

En uddamålsseger mot Halmstads BK säkrade Jönköpings Södras fjärde raka trepoängare och den åttonde raka utan förlust. Laget är därmed åter uppe på allsvensk kvalplats.

Senast Jönköpings Södra förlorade i Superettan var den 14 juni när Syrianska besegrade smålänningarna med 2-1. Dagens seger mot Halmstads BK på Örjans Vall var J-Södras åttonde raka utan förlust och fjärde raka seger.

Tom Siwe gjorde 1-0 till de grönklädda strax innan paus och bara ett par minuter efter halvtidsvilan gjorde lagkapten Fredric Fendrich 2-0.

Men HBK och lagets stora målskytt den här säsongen, Rasmus Wiedesheim-Paul, hade inte gett upp. Bara fem minuter efter 2-0 ordnade Mikael Boman en straff för hemmalaget. Från elva meter var Wiedesheim-Paul tvärsäker och placerade in sitt elfte mål för säsongen.

Hemmalagets farliga anfallare fortsatte oroa framför smålänningarnas mål, men Frank Pettersson stod i vägen och såg till att målskörden bara stannade på ett för den unga talangen.

J-Södra hade flera fina chanser att uttöka sin ledning, men Edin Hamidovic hade inte siktet rätt inställt idag. Matchen slutade 2-1 till gästerna och J-Södra tog tillbaka den allsvenska kvalplatsen som IK Brage lade beslag på efter sin seger mot Norrby IF i helgen.